Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
<<ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ>>http://www.paros-greece.gr
                                                                                                              
                                                                                                                              Πάρος   27/10/2009

ΕΓΓΡΑΦΟ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


                                                                                               Προς το Δήμαρχο Πάρου
                                                                            Προς το Δημοτικό συμβούλιο Πάρου

     Αξιότιμοι κύριοι,

    Μετά από την τελευταία συνεδρίαση του συλλόγου μας και με αφορμή την επιστολή σας για την σύσταση τουριστικής επιχείρησης με την συμμετοχή μας ως μέλος στο Δ.Σ. της , αποφασίσαμε και σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.
Καταρχήν συμφωνούμε επί της ουσίας της σύστασης της τουριστικής επιχείρησης καθώς αυτό ήταν πάγιο αίτημα όλων μας εδώ και πολλά χρόνια.
 Επί της μελέτης όμως και τον τρόπο ορισμού των παραμέτρων λειτουργίας της εταιρείας αυτής, έχουμε σοβαρές ενστάσεις και προβληματισμούς για την βιωσιμότητά της. Ενώ θέλουμε να συμμετέχουμε ως μέτοχοι συνεισφέροντας το κεφάλαιό μας για το αντίστοιχο ποσοστό στην εταιρεία, κρίνουμε την βιωσιμότητά της αμφίβολη. Ο  μελετητής αναφέρει 3 πηγές εσόδων και εμείς ζητάμε διευκρινήσεις στα εξής :
  1. για έσοδα από κρατήσεις αναφέρει το ποσό των 50.000 ευρώ.
Για να φτάσει η εταιρεία στο ποσό αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει τζίρο μισού εκατομμυρίου και να χρεώνει προμήθεια με 10% …
Η άποψή μας είναι ότι το ποσό αυτό είναι ανέφικτο για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας, πολύ περισσότερο δε όταν δεν προβλέπεται από το καταστατικό στέλεχος που θα απασχολείται αποκλειστικά για τις κρατήσεις δωματίων.
       2.   για έσοδα από παραλίες αναφέρει ότι έχει όλα τα έσοδα από ενοικίαση.
Πώς γίνεται να έχει έσοδα από παραλίες όταν δεν υπάρχουν παραλίες προς ενοικίαση καθώς όλες όσες είναι μπροστά από επιχειρήσεις και καταστήματα πηγαίνουν αυτοδίκαια σε αυτές. Άρα ποιές παραλίες απομένουν προς ενοικίαση στο νησί ώστε οι εισπράξεις αυτές να αποτελούν το βασικό έσοδο της εταιρείας?
  1.   για εμπορικές δραστηριότητες προβλέπεται είσπραξη προμήθειας.
Πώς είναι δυνατόν να κάνει εμπορικές δραστηριότητες η εταιρεία αυτή για να φέρει σε επαφή παριανούς παραγωγούς με πελάτες λιανικής όταν δεν προβλέπεται αντίστοιχη στελέχωση εμπορικού τμήματος με πωλητές ή άλλα άτομα που να έχουν γνώση. Ακόμη παραπέρα με ποιο τρόπο τα παριανά προϊόντα ( τυρί, κρέας, κρασί, κλπ) μπορούν να συσκευαστούν και να αγοραστούν μέσω internet, τη στιγμή που υπάρχουν στα ράφια των super markets?
Τέλος, Θα θέλαμε ενημέρωση για τον τρόπο επιλογής και πρόσληψης των στελεχών.
Τα παραπάνω είναι πολύ περιεκτικά η αποτύπωση των προβληματισμών μας που ενώ φτάσαμε στο σημείο παραλαβής της πολυπόθητης μελέτης και  στην ώρα για τη σύσταση της εταιρείας, βλέπουμε ότι το πλάνο είναι τόσο θεωρητικό, ανέφικτο και εκτός πραγματικότητας, κρίνοντας την επιβίωση της επιχείρησης επίφοβη και εμάς ως υποψήφιους μετόχους αρνητικούς στην επένδυση και συμμετοχή μας σε κάτι τέτοιο.
Παρακαλούμε για διευκρινήσεις σας εγγράφως ή και σε ανοιχτή συζήτηση παρουσία όλων των εμπλεκομένων για κάτι τόσο σοβαρό που αφορά το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού μας.




                                                Με εκτίμηση,




Ο πρόεδρος                                                                    Ο γραμματέας 



Κώστας  N. Μπιζάς                                                   Θωμάς Ζ. Παντελαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: