Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
<<ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ>>http://www.paros-greece.gr
                                                                                                                     Πάρος   09/05/2008
                                                                   
ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΣ  ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  Σε συνέχεια των εξελίξεων στα θέματα προβολής του νησιού μας και με αφορμή το συνέδριο για τις κρουαζιέρες στο οποίο θα μετέχουμε ως δήμος Πάρου, από την πλευρά του συλλόγου μας και μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. σας παραθέτουμε το παρόν έγγραφο.
Είναι πολύ καλές, εποικοδομητικές και χρήσιμες οι ενέργειες προβολής και διαφήμισης του νησιού μας και για το λόγο αυτό συμβάλουμε με την οικονομική ενίσχυση που μας ζητήθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό. Θεωρούμε όμως ότι υπάρχουν θέματα μείζονος σημασίας και άμεσης προτεραιότητας τα οποία εκκρεμούν, προβληματίζουν και δημιουργούν καθημερινά προβλήματα στην υποδοχή των επισκεπτών – πολύ περισσότερο εάν μιλήσουμε για μαζική αποβίβαση εκατοντάδων τουριστών στην Παροικιά.
Με βάση λοιπόν αυτή τη θέση, διαμαρτυρόμαστε εντόνως και θέτουμε σε συζήτηση τα παρακάτω :
1)      Είναι αδιανόητο να ζητάμε να έρθουν επισκέπτες υψηλής εισοδηματικής τάξης την στιγμή που δεν μπορούμε να διαθέσουμε ούτε ένα απλό χάρτη προς πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με τους οικισμούς, τις περιοχές στάθμευσης, τα γραφεία πληροφοριών και άλλα απλά και πρώτης χρησιμότητας θέματα.
2)      Είναι απαράδεκτο να εμφανίζει την εικόνα των καμακιών το λιμάνι μας και κανείς να μην μπορεί να επιβάλει την τάξη προφασιζόμενος την έλλειψη μέσων ή τα κενά του νέου νόμου τη στιγμή που δια στόματος του λιμενάρχη ενώπιων της τουριστικής επιτροπής, δηλώνει πως ο νόμος δεν επέφερε κανένα αποτέλεσμα πέραν της αύξησης των προστίμων προς του παραβάτες. Ως πότε αυτός ο «στρουθοκαμηλισμός»…από όλους τους φορείς που εμπλέκονται.?
3)      Είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ο παραλιακός δρόμος που είναι η  βιτρίνα του νησιού μας ως ένα απέραντο parking αυτοκινήτων. Απαιτείται άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου στα πλαίσια της γενικότερης αναμόρφωσης και μελέτης του παραλιακού δρόμου.
4)      Είναι αδυναμία και χαλαρότητα σε επίπεδο δήμου να μην μπορεί να τοποθετήσει πάνω στο λιμάνι ηλεκτρονικά σημεία εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των επισκεπτών έτσι ώστε με μηδενικό κόστος σε ανθρώπινο δυναμικό να παρέχεται η μέγιστη δυνατή πληροφόρηση στον επισκέπτη για ότι χρειαστεί σχετικά με το νησί, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται εδώ.
  Το παρόν έγγραφο θέλουμε να καταλάβει το δημοτικό συμβούλιο ότι είναι κραυγή αγωνίας από την πλευρά των επιχειρηματιών του συλλόγου μας αλλά και απλού κόσμου ο οποίος βλέπει και κρίνει τα κακώς κείμενα, προτείνει ιδέες και κάνει προτάσεις για καλύτερο επίπεδο υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών του νησιού μας, και όλα αυτά με αφορμή την πολλά υποσχόμενη ενέργεια για υποστήριξη  και συμμετοχή του δήμου στο συνέδριο κρουαζιέρας το οποίο στηρίζουμε και επικροτούμε ως πρωτοβουλία.

                                             Με εκτίμηση,
   Ο πρόεδρος                                                                 Ο γραμματέας 
Κώστας  N. Μπιζάς                                                   Θωμάς Ζ. Παντελαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: