Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΠΛΑΤΕΙΑ : ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΕΜΠΑΜΠΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ : ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΕΜΠΑΜΠΗ


   Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου ομόφωνα αποφάσισε στις 8 Ιουλίου του 2009,  να υλοποιήσει την απόφαση του Α’ ΚΑΠΗ Πάρου και να ονομάσει την πλατεία της Παροικίας στην οποία βρίσκονταν το ιατρείο του Γιατρού Ευθύμιου Κεμπάμπη σε πλατεία ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΕΜΠΑΜΠΗ.
  Εκτιμώ ότι η παραπάνω απόφαση θα γίνει ευρέως αποδεκτή και με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά  από όλη την Παριανή κοινωνία.
Ο λαός της Πάρου αγάπησε τον Ευθύμιο Κεμπάμπη κατ’ αρχάς για τις σημαντικές και πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες που προσέφερε για πάρα πολλές δεκαετίες στο νησί μας. Πολύ συχνά εμείς οι νεότεροι ακούμε από συμπολίτες μας, να μας αναφέρουν τις προσωπικές τους εμπειρίες για την σωτήρια ιατρική περίθαλψη που έλαβαν από τον Γιατρό Κεμπάμπη όποτε τον χρειάστηκαν.
   Επιπλέον όμως οφείλουμε ως κοινωνία να του αποδώσουμε τιμή και για την πολύχρονη δράση του με τα κοινά και την πολιτική ζωή του τόπου μας.
Ο Γιατρός διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Παροικίας την τετραετία 1978-1982, πρώτος πρόεδρος του Α’ ΚΑΠΗ Πάρου , μέλος σε αρκετούς φορείς και συλλόγους .
Σε όλη του την ζωή αγωνιούσε για την πορεία της  χώρας μας, του νησιού μας  και  δεν φοβόταν να εκφράσει τις απόψεις , τις προτάσεις και τις αγωνίες του για την Πάρο.
   Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα , ενώ την ημέρα της ονοματοθεσίας της Δημοτικής πλατείας στην Παροικία θα πρότεινα να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση προς τιμή του Γιατρού Ευθύμιου Κεμπάμπη.


                                        Κώστας Ν. Μπιζάς
                                        Μαθηματικός
                                       Δημ. Σύμβουλος


 







Δεν υπάρχουν σχόλια: