Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ




ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΙΖΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ                                                  
                                                               Πάρος  30 Μαΐου 2008
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

   Αγαπητές Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

  Την Δευτέρα 2 Ιουνίου θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του οικισμού Παροικίας και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Είναι σε όλους αντιληπτό και κατανοητό η κρισιμότητα και η σοβαρότητα του θέματος  . Γινόμαστε όλοι αποδέκτες παραπόνων για την κυκλοφοριακή συμφόρεση που παρουσιάζει η πρωτεύουσα του νησιού μας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Επίσης δεχόμαστε χιλιάδες παράπονα για την συνύπαρξη του εμπορικού λιμένος , δίπλα στο επιβατικό λιμάνι.
Η συνύπαρξη επιβατικών πλοίων μαζί με τα εμπορικά πλοία που μεταφέρουν αδρανή υλικά,  τσιμέντα , καύσιμα , τούβλα κλπ. μέσα στον κόλπο της Παροικίας και δίπλα στις ομορφότερες παραλίες της, μόνο τουριστικό προορισμό δεν θυμίζει.
Ταυτόχρονα το ατύχημα με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εμπορικό πλοίο πριν λίγους  μήνες  στο λιμάνι της Παροικίας αποδεικνύει περίτρανα ότι οι  συνέπειες από τις δραστηριότητες του εμπορικού λιμένος , για την οικονομία του νησιού μας, δεν είναι μόνο οικονομικές αλλά μπορεί να γίνουν και καταστροφικές για το περιβάλλον μας και την ύπαρξη μας.
  Για τους παραπάνω λόγους εκτιμώ ότι στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο η Διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή ενός νέου εμπορικού λιμανιού και του νέου περιφερειακού της Παροικίας.
   Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στις επιστολές που έχουν στείλει προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου το σωματείο επαγγελματιών φορτηγών αυτοκ/των Δ.Χ.(α.π.3630/21.03.08), η εταιρεία ΑΦΟΙ ΡΗΓΑ ΑΕΒΕ (α.π.7736/21.05.08) και το σωματείο λιμενεργατών Πάρου (α.π.7762/21.05.08) με τις οποίες ζητούν την τροποποίηση της απόφασης 164/2007( 7.5.2007) , η οποία καθόριζε ότι από το 2008 και έπειτα θα ισχύει απαγόρευση για την είσοδο και κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Παροικία που μεταφέρουν αδρανή υλικά για εξαγωγή από την Πάρο,              από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου και ζητούν η απαγόρευση να ισχύει από                   22/6-10/9/2008.
   Σε καμία περίπτωση δεν αμφιβάλλω για τα κοινωνικά αιτήματα που θέτουν οι παραπάνω φορείς , όμως την ίδια στιγμή τους παρακαλώ να έρθουν στην θέση των τουριστικών επιχειρηματιών της Παροικίας και να αντιληφθούν τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί στις επιχειρήσεις τους και στις παραλίες της Παροικίας  η ύπαρξη του εμπορικού λιμένα. Έχουν και αυτοί επίσης δάνεια, υψηλά ενοίκια και θέλουν και αυτοί να ζήσουν τις οικογένειες τους, ενώ η περίοδος λειτουργίας των επιχειρήσεων τους είναι κυρίως τέσσερις μήνες.
   Σε κάθε περίπτωση δεν θα ήταν ωφέλιμο η αδυναμία, όσων ασκούν διοίκηση τις τελευταίες δεκαετίες στο νησί μας , να κατασκευάσουν νέο εμπορικό λιμάνι και νέο περιφερειακό δρόμο,  να φέρει σε αντιπαράθεση τις επαγγελματικές τάξεις του νησιού μας.
   Πιστεύω ότι από κοινού όλοι οι πολίτες αυτού του νησιού μπορούμε να βρούμε λύσεις , αρκεί να συμφωνήσουμε για το τι νησί θέλουμε να είμαστε, τι υπηρεσίες επιθυμούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας , τι ποιότητα ζωή θέλουμε να απολαμβάνουμε οι μόνιμοι κάτοικοι .
Αφού συμφωνήσουμε σε αυτά , τότε μπορούνε να σχεδιάσουμε και να τα υλοποιήσουμε.
Ο κόσμος βαρέθηκε τις υποσχέσεις , τους σωτήρες και γενικά τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα!!!
Είναι καιρός οι πολίτες του νησιού μας να δραστηριοποιηθούν, να διεκδικήσουν και να εργαστούν για την πρόοδο και την ανάπτυξη του.

                                                 
                                                       Με εκτίμηση
                                                   Κώστας Ν. Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: