Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ



ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ


  Το Σάββατο 17  Νοεμβρίου 2007, ξέσπασε φωτιά στο εμπορικό πλοίο Δημήτριος Φ. , ενώ βρίσκονταν στο λιμάνι της Παροικίας  με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες από το πλήρωμα του πλοίου. Σε σύντομο βέβαια χρονικό διάστημα αφού ξέσπασε η φωτιά , τα πυροσβεστικά οχήματα του νησιού μας κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά η οποία είχε ξεσπάσει στο πίσω μέρος του πλοίου.
   Δυστυχώς το παραπάνω ατύχημα αναδεικνύει για άλλη μια φορά την επικινδυνότητα από την ύπαρξη του Εμπορικού λιμανιού πλησίον στον οικισμό της Παροικίας. Πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι φορείς να καταλάβουν ότι έχουν αυξημένες ευθύνες για την αδράνεια που έχουν επιδείξει την τελευταία δεκαετία , παρά τις πιέσεις που δέχονται από τους επαγγελματικούς φορείς της Παροικίας αλλά και τους πολίτες του νησιού μας.
   Κατά την  άποψη μου θα πρέπει ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου να ορίσει μια θεματική συνεδρίαση με αντικείμενο την κατασκευή νέου εμπορικού λιμανιού , ώστε να κατατεθούν προτάσεις για τον τρόπο που θα πρέπει ως νησί να κινηθούμε για να διεκδικήσουμε την κατασκευή ενός νέου Εμπορικού λιμανιού.


                                                         Κώστας Ν. Μπιζάς
                                                 Μαθηματικός
                                          Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: