Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ & ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ



ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ  &  ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ


  Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αυξημένες ανάγκες στο Γυμνάσιο της Παροικίας για την στέγαση των μαθητών, οι οποίοι παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις σε συνδυασμό με την αύξηση που παρουσιάζει ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του νησιού μας .
   Το αποτέλεσμα αυτών των αναγκών ήταν  να αναζητηθούν την προηγούμενη σχολική χρονιά άμεσοι τρόποι κάλυψης της στέγασης των μαθητών . Δυστυχώς  δεν υπήρξε ενδιαφέρον από επιχειρηματίες να νοικιάσουν αίθουσες στο Επαρχείο για λογαριασμό του Γυμνασίου, οπότε όλοι οι αρμόδιοι φορείς( Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου, Δήμος, Επαρχείο) στράφηκαν στην προσωρινή λύση της τοποθέτησης προκάτ αιθουσών. Τελικά μετά από αρκετή καθυστέρηση , την Παρασκευή 17/11/2007 έφτασαν οι παραπάνω αίθουσες και τοποθετήθηκαν σε χώρο δίπλα στο Γυμνάσιο.
  Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ντροπή για την Πάρο του 2007, την Πάρο της ευημερίας και της ανάπτυξης , την Πάρο των πολυτελών βιλών , των ιδιωτικών σκαφών , των μεγάλων και ακριβών αυτοκινήτων που αποδεικνύουν την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του ντόπιου πληθυσμού ,  να συμβαδίζουν όλα αυτά με την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών για την λύση των εκπαιδευτικών αναγκών του Γυμνασίου αλλά και την λειτουργία εδώ και τέσσερα χρόνια αντίστοιχων αιθουσών στο  2ο Δημοτικό Παροικίας.
  Επειδή όμως στην χώρα μας  συνηθίζουμε να επαναπαυόμαστε όταν δίνονται ευκαιριακές λύσεις, εκτιμώ ότι θα πρέπει οι ευαισθητοποιημένοι γονείς του νησιού μας ν’ αντισταθούν, ν’ αγωνιστούν επιτέλους για το μέλλον που αξίζει στα παιδιά τους – διεκδικώντας  την κατασκευή σύγχρονων εκπαιδευτηρίων.

                                               Κώστας Ν. Μπιζάς
                                                  Μαθηματικός
                                           Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: