Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τοπικό Συμβούλιο
Νέων
Δήμου Πάρου


Πάρος 12/12/2008

Δελτίο Τύπου

Εντυπώσεις Διεθνούς Συνεδρίου
Το Εθνικό Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του παιδιού της Γεν. Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον συνήγορο του παιδιού διοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο με θέμα :
¨ Τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα του 21ου  αιώνα ¨. Το Συνέδριο έλαβε χώρα 22 – 23 Νοεμβρίου 2008 στην Αθήνα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Την Έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έκανε ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης καθώς και χαιρετισμό απηύθυναν : ο Γεν Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παντελής Σκλιάς, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαρία Τροχάνη, η Γενική Γραμματέας Επικοινωνίας κ. Μαργαρίτα Παπαδά – Χειμώνα, ο Νομικός Εγκληματολόγος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος, ο Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλός ΕΡΤ Α.Ε. κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου  για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς κ. Δημήτρης Κουσιουρής.
Ομιλητές του Συνεδρίου ήταν εξέχουσες προσωπικότητες του επιστημονικού και Ακαδημαϊκού κόσμου όπως και εκπρόσωποι ΜΚΟ, ανάμεσά στους ομιλητές ήταν ο Αντιπρόεδρος Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Jean Zernatten  και η εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου Eurochild κ. Ninetta Kazantzis.
Οι εργασίες του συνεδρίου στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και τα συμπεράσματα τα οποία εξήχθησαν μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή νέων αποτελεσματικών πολιτικών στην κατεύθυνση  της προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πάρου για το δεκτό αίτημα που είχαμε ζητήσει ως προς την συμμετοχή των εξόδων μετακίνησης από κ προς Πάρο.

Συμβούλιο
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Πάρου συνήλθε κ συζήτησε τα εξής παρακάτω θέματα :
·        Πρόταση στον Δήμο Πάρου για την παραχώρηση χώρου ελεγχόμενης στάθμευσης στα μοτοποδήλατα στο πεζόδρομο απέναντι από το Λύκειο Παροικίας.
·        Προγραμματισμός συνάντησης με τον υπεύθυνο Περιβαλλοντολόγο του Δήμου για την παρουσίαση λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
·        Αίτημα στο Δήμο Πάρου για επιχορήγηση στον ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού  που αφορά το ταμείο του Συμβουλίου Νέων.
·        Επανάληψη πρότασης για παρουσία Υπηρεσίας Ελέγχου  του Δήμου στις Νεοαναγειρόμενες οικίες του νησιού για τον περιορισμό σκουπιδιών προς τα διπλανά οικόπεδα.
Ο Τραγικός θάνατος του μαθητή Αλέξη
Το Σάββατο 6/12/2008 στην Αθήνα έλαβε χώρα το τραγικό γεγονός της δολοφονίας ενός παιδιού, ενός 15χρονου μαθητή Λυκείου, παιδί σαν όλους μας, του Αλέξη. Μια  αθώα και παιδική ψυχή που χάθηκε από μία σφαίρα κ που θεωρείται
«απροσεξία» από ένα ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. Ότι και να έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ δεν έπρεπε να αντιμετωπιστεί με αυτό τον τρόπο.
Άραγε η οικογένεια του Αλέξη πώς θα γιορτάσει αυτές τις ευχάριστες και χαρούμενες μέρες που θα έρθουν?
Εμείς ως Συμβούλιο Νέων του Δήμου μας κατηγορούμε τέτοιες πράξεις βίας σαν αυτή κ ειδικά απέναντι σε ένα ανήλικο παιδί και το μόνο που έχουμε να πούμε στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξη είναι να τον έχουν στο μυαλό τους σαν μια γλυκιά ανάμνηση.

Παρακαλούμε για την άμεση δημοσίευση του παρόντος.

Το Συ.Ν.
Δήμου Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: