Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Παρεκκλήσια και Εξωκλήσια της Πάρου

ΝΕΟ  ΒΙΒΛΙΟ  ΤΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  Ι. ΠΑΤΕΛΗ
<< Παρεκκλήσια και Εξωκλήσια  της  Πάρου >>

                                                                        Πάρος 22.02.2005

  Ένα  εξαίρετο βιβλίο με τίτλο Παρεκκλήσια και Εξωκλήσια της Πάρου κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον αξιόλογο και σεβαστό εκπαιδευτικό  κ. Παναγιώτη Πατέλη.
  Το παραπάνω βιβλίο αποτελεί μια πάρα πολύ σημαντική συμβολή του συγγραφέα στην Ιστορία του νησιού μας. Το βιβλίο  περιέχει πλήθος φωτογραφιών και αρχιτεκτονικών σχεδίων που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες του να μελετήσουν και να γνωρίσουν τα 424 παρεκκλήσια και εξωκλήσια (βυζαντινά, μεταβυζαντινά, νεώτερα αλλά και σύγχρονα ) που βρίσκονται στο νησί μας .
  Το  συγκεκριμένο βιβλίο θα είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές του τόπου μας οι οποίες έχουν μέγιστο και ιερό καθήκον να διαφυλάξουν  και να προστατεύσουν την εκκλησιαστική κληρονομιά του νησιού μας.
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί και η συνεισφορά που θα έχει στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στο νησί μας εάν προβληθεί κατάλληλα  στους επισκέπτες μας, στις τουριστικές εκθέσεις που συμμετέχει ο Δήμος καθώς και στο διαδίκτυο (internet).
Αξίζει να αναφερθεί ότι το παραπάνω βιβλίο είναι το τρίτο κατά σειρά έργο του συγγραφέα , αφού έχουν προηγηθεί η <<Ξενάγηση στην Εκατονταπυλιανή>> το 1993 και η << Οσία  Θεοκτίστη >> το 2002.
  Ως παλιός μαθητής του συγγραφέα κ. Παναγιώτη Πατέλη, θα ήθελα ταπεινά να του εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την έκδοση του παραπάνω βιβλίου και ταυτόχρονα να του ζητήσω να συνεχίσει με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ζήλο να συνεχίσει να συμβάλλει με τις αξιόλογες επιστημονικές του προσπάθειες στην διάδοση της Εκκλησιαστικής μας Ιστορίας και των Ιερών μας Παραδόσεων  .

                                                                                               Με βαθιά  εκτίμηση,
                                                                                                Κώστας Ν. Μπιζάς
                                                                                                   Μαθηματικός




Δεν υπάρχουν σχόλια: