Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΑΡΧΟΥ Π.Ε. ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ



 25η Μαρτίου : Η πατρίδα μας αποφάσισε να συνεορτάζει την επέτειο της Εθνικής της παλιγγενεσίας με την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Kοινός παρονομαστής των δύο γεγονότων είναι η ανυπολόγιστη αξία της Ελευθερίας. «Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον». Κλείνει το κεφάλαιο της φθοράς, της σκλαβιάς στην αμαρτία και ανοίγει το κεφάλαιο της λύτρωσης και της ελευθερίας.
Στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου η Ελευθερία σαρκώνεται στη συγκατάθεση της Παναγίας στο χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχαγγέλου. Στο 1821 στην απόφαση των Ελλήνων να αποτινάξουν την τυραννία της μακρόχρονης σκλαβιάς.

25η Μαρτίου 1821 : Ένα έθνος κοιτάζει τον κατακτητή του με περιφρόνηση και ξεκινάει τον ένοπλο αγώνα. Ένα ολόκληρο έθνος επιλέγει μία ώρα ελεύθερης ζωής και όχι πολλά χρόνια σκλαβιάς και φυλακής.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γράφει: « Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση ως μια βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση».

Μάθημα εθνικής αναγέννησης μας προσφέρεται σήμερα, εφαλτήριο αντίστασης ενάντια στα εθνικά και ατομικά μας ελαττώματα. Η 25η Μαρτίου είναι για όλους αλλά και για τον καθένα μας τρόπος ζωής που μας προσφέρεται να ζήσουμε. Γιατί δεν γιορτάζουμε σήμερα απλά ένα ιστορικό γεγονός. Σήμερα μεθούμε με «το αθάνατο κρασί του 21», το κρασί της λευτεριάς μας.
«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»  κι η χώρα που τη γέννησε και την ανέστησε οφείλει να τη διαφυλάξει αιώνια. Η ψυχή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη πλανιέται ολοζώντανα ανάμεσα μας ψιθυρίζοντας:  «…και μην ξεχνάς γιε μου πως εμείς ξοφλήσαμε πια. Ως εδώ ήταν. Τώρα η πολύπαθη Ρωμιοσύνη στηρίζει την ύπαρξη της στη λεβεντιά σας.»

Τιμή και δόξα στην αδούλωτη Ελληνική ψυχή !
Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του 1821 !   



             Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
                             &  Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου 
                                                                                Κων/νος  Ν.  Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: