Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ο Κώστας Μπιζάς δίπλα στον Γιώργο Χατζημάρκο για δεύτερη θητεία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου




                                         22 Μαρτίου 2019


                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Μπιζάς, δίπλα στον Γιώργο Χατζημάρκο, για δεύτερη  θητεία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Επάρχου Πάρου και Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κωνσταντίνου Μπιζά,  δίπλα στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”. 

 Στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, για δεύτερη θητεία ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου,  ο Κωνσταντίνος Μπιζάς, αναφέρει τα εξής:

«Στις 1 Σεπτεμβρίου 2014 ανέλαβα την άσκηση των καθηκόντων μου ως Έπαρχος στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου ενώ από την 1η Μαρτίου 2017 ανέλαβα παράλληλα και την Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. 

 Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να σταθώ δίπλα στους συμπατριώτες μου και να φανώ χρήσιμος αλλά και αντάξιος της εμπιστοσύνης και αγάπης τους. Τα προβλήματα ήταν και είναι πολλά. Άλλα λύνονται εύκολα και άλλα απαιτούν σχέδιο, διεκδίκηση, αποφασιστικότητα και υπομονή.

Σε όλη αυτή την πορεία είχα συμπαραστάτες και αρωγούς τον άξιο και ικανό Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τους Συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους και τα Στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 Κρίνω απαραίτητο να αναφέρω ότι ως Περιφερειακή Αρχή :

- διεκδικήσαμε Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους για την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές , θα προστατεύσουν το περιβάλλον και θα συμβάλλουν στην αειφόρο και καινοτόμο ανάπτυξη των νησιών μας
-  στηρίξαμε την δημόσια υγεία ( παροχή οικονομικών κινήτρων σε επικουρικούς και αγροτικούς ιατρούς, προμήθεια ασθενοφόρων, εξοπλισμοί Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων )
- συνδιοργανώσαμε μαζί με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους σημαντικές εκδηλώσεις και δράσεις που προβάλλουν την παράδοση, την ομορφιά των νησιών και συγχρόνως συμβάλλουν στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου
- συμμετείχαμε σε όλες τις εγχώριες αλλά και στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις για την προβολή των τουριστικών προορισμών μας αλλά και των τοπικών μας προϊόντων
- αναδείξαμε την τοπική γαστρονομία των νησιών μας με επιστέγασμα την επιβράβευση μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 με πρέσβειρα της Περιφέρειας την Παριανή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
- υλοποιήσαμε σεμινάρια για την επαγγελματική κατάρτιση των συμπατριωτών μας  
- στηρίξαμε τον δίκαιο αγώνα των νησιών Πάρου, Νάξου, Τήνου και Άνδρου για την μη εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα εδάφη τους
- συμβάλαμε στην συντήρηση-εξοπλισμό των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων ( με την υπογραφή διαβαθμιδικών και προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους των νησιών μας )
- συντηρήσαμε το επαρχιακό οδικό δίκτυο ( με δεδομένο ότι δεν υπάρχει εργατικό προσωπικό και μηχανήματα προχωρήσαμε με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες σε διαγωνισμούς για την αντιμετώπιση των σχετικών ζητημάτων )
- υποστηρίξαμε τα στελέχη των υπηρεσιών μας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους στους τομείς ευθύνης τους ( τμήματα διοίκησης, δημόσιας υγιεινής, τεχνικών έργων, περιβάλλοντος, πρωτογενούς τομέα, μεταφορών, κοινωνικής μέριμνας, πολιτικής και νομικής προστασίας, ανάπτυξης, εμπορίου, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και δια βίου μάθησης ).
  
Θεωρώ ότι το έργο που έχει επιτευχθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την περίοδο από 1.9.2014 έως σήμερα είναι σημαντικό αλλά και αναγνωρίσιμο από τους συμπολίτες μας οι οποίοι επικροτούν τ’ αποτελέσματα των δράσεων μας και ζητούν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Για τους παραπάνω λόγους και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπατριώτες μου αποφάσισα να θέσω και πάλι τον εαυτό μου στην εκλογική διαδικασία των Περιφερειακών Εκλογών στις 26 Μαΐου του 2019, με την παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” και με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Χατζημάρκο».

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Μπιζάς γεννήθηκε το 1970. Είναι γιος του Νίκου Κ. Μπιζά και της Σοφίας Μπιζά το γένος Αθανασίου και Μαρίας Πατέλη.  Έχει δύο αδέλφια τον Ιερέα π. Στυλιανό Μπιζά και την Ψυχολόγο Σπυριδούλα Μπιζά. 
   Είναι νυμφευμένος με την Κατερίνα Αντιπαριώτη, την κόρη του Βασιλείου Αντιπαριώτη και της Μαρούλης Κόττη (το γένος παπά Γκίκα εκ Λευκών).
   Έχουν μία κόρη την Μαρουλία, φοιτήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.



ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μαθηματικός , απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ιδιοκτήτης συγκροτήματος  ενοικιαζομένων δωματίων στον Άγιο Σπυρίδωνα Παροικίας Πάρου.


17 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
    
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου από 1/3/17 έως σήμερα.
Έπαρχος  Π.Ε. Πάρου -  Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου από 1/9/14 έως σήμερα.
Μέλος στο Δ.Σ. του Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε από 1.9.14 έως σήμερα.
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας από 1/1/2011 έως 31/8/2014.
Δημοτικός Σύμβουλος Πάρου ( 1/1/2003 – 31/12/2010 ).
Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Πάρου ως εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης  (1/1/2003-31/12/2006)
Εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης του Δήμου Πάρου την περίοδο 2003-2010 στα παρακάτω Διοικητικά Συμβούλια:
α) Τουριστική Επιτροπή,  β) Κ.Α.Π.Η. Δήμου Πάρου, γ) Σχολικές Επιτροπές των Δημοτικών Παροικίας, Λευκών-Κώστου και των Λυκείων Παροικίας και Νάουσας, δ) Δημοτική Επιχείρηση Πρότυπο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρου Αϊ Γιάννης  Δέτης,
ε) Νομικό Πρόσωπο Μουσείου Γλυπτικής «Ν. ΠΕΡΑΝΤΙΝΟΣ»
στ) Δημοτικό Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης ( Δ.Ο.Ν.Α.)
ζ) Δημοτικό και Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «ΑΓΙΑ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗ»


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) και της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδος ( Ο.Ε.Φ.Ε.). 
Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου–Αντιπάρου «ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ» από το 1998 έως σήμερα.


         
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Συνεργάτης στα κατηχητικά σχολεία της Παναγίας Εκατονταπυλιανής (1996-2000).
Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής (1999-2007).
Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ» ( 1/1/2005 - σήμερα ).



Δεν υπάρχουν σχόλια: