Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
-ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
-ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σύρος, 17 Μαρτίου 2011


Ο θεσμός της «Καλλικρατικής» Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης λειτουργεί ήδη για 3 περίπου μήνες και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης, εξακολουθεί να περιφρονεί θεσμούς και νόμους. Ενώ έχει φροντίσει να εξασφαλίσει θέση και γραφεία για τον εαυτό του και τους ημετέρους του στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αδιαφορεί για την υποχρέωσή του να παραχωρήσει γραφείο στις παρατάξεις της περιφερειακής μειοψηφίας, όπως ρητά ορίζει ο Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης), άρθρο 169, παρ. 10
Την ίδια ώρα που υπάρχουν αδιάθετοι χώροι τόσο στα κτίρια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νήσων Αιγαίου ( της οποίας η έδρα είναι στον Πειραιά!!! ), ιδιαίτερα στη Σύρο και στη Ρόδο, ο κ. περιφερειάρχης υπεκφεύγει των άμεσων υποχρεώσεών του.
Φαίνεται ότι η συναίνεση, η συνεργασία και ο σεβασμός των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι έννοιες άγνωστες για την περιφερειακή αρχή. Το απέδειξε στην περίπτωση τού Οργανισμού της Περιφέρειας. Το απέδειξε στην περίπτωση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, όπου μέχρι την ύστατη ώρα η παράταξή μας επεδίωκε τη σύνθεση απόψεων για το καλό της Περιφέρειας, για να αποδειχθεί τελικά πως απευθυνόμασταν σε «ώτα μη ακουόντων»
Απαιτούμε την άμεση διευθέτηση της εκκρεμότητας και την τακτοποίηση των υποχρεώσεων της περιφερειακής αρχής για την εύρυθμη και ισότιμη λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, θυμίζοντάς ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της Περιφέρειας, υπηρετούν τη διαφάνεια και τη δημοκρατία και εκφράζουν το μισό περίπου εκλογικό σώμα των νησιών μας.
Αποκλεισμοί και πολιτικές «Μαυρογιαλούρου» δεν περνούν στο Νότιο Αιγαίο.

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας»
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ



Θέμα: Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση παραχώρησης χώρου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη μειοψηφία και της μη υλοποίησης της ανωτέρω υποχρέωσης από την περιφερειακή αρχή.

Κ. Περιφερειάρχη
Κοιν: Παρατάξεις
Σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωσή σας να παραχωρήσετε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο και γραμματειακή υποστήριξη στις παρατάξεις της μειοψηφίας, σε εφαρμογή της παρ. 10, άρθρο 169 του Ν. 3852/2010.
Μετά την παρέλευση 2,5 μηνών από την εγκατάσταση των περιφερειακών αρχών και λειτουργίας του Καλλικράτη, η παράταξή μας δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλη αναβολή και οι υποσχέσεις και η υποχρέωσή σας πρέπει να γίνει πράξη. Θυμίζουμε ότι η εύρυθμη λειτουργία της περιφέρειας περνά μέσα από τις συνεργασίες περιφερειακής αρχής και παρατάξεων της μειοψηφίας, όπως απαιτούν οι όροι της διαφάνειας και της δημοκρατίας.
Απαιτούμε την άμεση παραχώρηση κατάλληλου χώρου με γραμματειακή υποστήριξη στην έδρα της Περιφέρειας στη Σύρο αλλά και στη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: