Τρίτη 9 Μαΐου 2023

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 




Εγκρίθηκε ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για το νησί μας.

Η κατασκευή ΧΥΤ Πάρου
και Μονάδας Επεξεργασίας
Βιοαποβλήτων Πάρου
με προϋπολογισμό 7,5 εκ. €

Θα ήθελα ως Έπαρχος και Υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου, να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Α.Ε. κ. Γ. Χατζημάρκο, το Δ.Σ. και τα Στελέχη του ΦΟΔΣΑ Α.Ε. για την επιτυχή κατάληξη του έργου και την χρηματοδότηση του από πόρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος σε σημερινή του ανάρτηση ανέφερε τα παρακάτω :
《Εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση της Πάρου για τις υποδομές διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της. Εγκρίθηκε, με 7,5 εκ. Ευρώ μέσα από πόρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ΥΜΕΠΕΡΑΑ.
Εγκρίθηκε, αφού προηγήθηκε μια πολύ μεθοδική δουλειά στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, όπου η συνεργασία των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι δημιουργική, αρμονική και αποτελεσματική. Γιατί, μπορεί οι λίγοι να δημιουργούν πάντα τον θόρυβο αλλά οι πολλοί είναι αυτοί που, επίσης πάντα, εργάζονται με σοβαρότητα.
Και τι πιο ωραία είδηση για την "Ημέρα της Ευρώπης", αυτή που αναδεικνύει την συνεισφορά της Ευρώπης στη ζωή όλων μας.
Σε ο,τι με αφορά, ήξερα πολύ καλά τι με περίμενε όταν η Κυβέρνηση με νομοσχέδιο που ψήφισε το 2020 με όριζε Πρόεδρο του νεοσύστατου ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου. Ηξερα πολύ καλά τι αντιλήψεις και νοοτροπίες θα είχα να αντιμετωπίσω. Οπως ήξερα και ξέρω πολύ καλά επίσης, τι καταστάσεις έπρεπε να προλάβουμε, τι υποδομές είχαμε να σχεδιάσουμε και για τι παρεμβάσεις είχαμε την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις. Προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα χωρίς να δίνουμε σημασία στις φωνές της μιζέριας και σήμερα έχουμε να επιδείξουμε ένα πλέγμα έργων και δράσεων που ξεπερνούν τα 200.000.000,00 Ευρώ σε όλα τα νησιά μας και ακόμα δεν τελειώσαμε. Αν σήμερα έκλεινε ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, οι επόμενες γενιές θα διέκριναν την περίοδο που σχεδιάστηκε το περιβαλλοντικό μέλλον που αξίζουν. Νησί-Νησί και Εργο-Εργο, στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, που αποτέλεσε για κάποιους λίγους, σάκο εξάσκησης στην πολιτική της μιζέριας, σε όλο το Νότιο Αιγαίο, σχεδιάσαμε το περιβαλλοντικό αύριο που τα νησιά μας αξίζουν και εξασφαλίσαμε και τις χρηματοδοτήσεις για αυτό. Γιατί, γι' αυτά τα έργα, λογοδοτούμε στα παιδιά μας 》

Δεν υπάρχουν σχόλια: