Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

6ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) - ΙΩΆΝΝΙΝΑ 17.12.18



Στο 6ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) με βασικό θέμαΠεριφερειακή Διακυβέρνηση : Νέες δομές, νέες απαντήσεις, σταθερή αξίαπου πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2018 στα Ιωάννινα , παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Π.Ε. Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου ήταν ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι ο κατ' εξοχήν ανθρωποκεντρικός θεσμός καθώς κάθε πτυχή του έργου και της αποστολής του αφορά την καθημερινότητα κάθε οικογένειας. 

Συνεπώς όσο ισχυρότερη είναι η Περιφέρεια τόσο ισχυρότερος είναι ο πολίτης.

Δύο είναι οι μεγάλοι στόχοι της τρέχουσας θητείας :

1ον ) Η αναθεώρηση της χρηματοδοτικής αρχιτεκτονικής του ΕΣΠΑ  και

2ον ) Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση



Συμπερασματικά οι Περιφέρειες έχουν να επιδείξουν έργο και αποτελέσματα σε τομείς που αφορούν τις υποδομές, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και του αγροδιατροφικού τομέα, την προσέλευση επενδύσεων, την στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Είναι προφανές ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε γρήγορα στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση ώστε οι Περιφέρειες, μια σταθερή αξία στην πατρίδα μας, να έχουν με νέες επαρκώς στελεχωμένες δομές, ακόμη περισσότερες δυνατότητες για να δώσουν νέες απαντήσεις στα προβλήματα, τις αγωνίες και τα δίκαια θέλω της Ελληνικής κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: