Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ / ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 480 / 14.12.18




" Σε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας που συμμετείχα στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ( ΥΠΑ) στις 3 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα ,
ενημερώθηκα για την εξέλιξη των μελετών που αφορούν τα κτιριακά, τα συγκοινωνιακά της πίστας και την επέκταση του διαδρόμου.
Ειδικά όμως για την επέκταση του διαδρόμου από 1400μ. σε 1800μ.  με πληροφόρησαν ότι έχει κατατεθεί σχετικό υπόμνημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος στις 25.10.2018 από δέκα κατοίκους του Βουτάκου οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επέκταση του διαδρόμου στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου.



Θα ήθελα να ενημερώσω τους κατοίκους της Πάρου και της Αντιπάρου ότι το νέο αεροδρόμιο καθώς και η επέκταση του διαδρόμου σε 1800μ. έχει την σύμφωνη γνωμοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Περιλαμβάνεται άλλωστε στο Περφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.






Ο τουρισμός αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα ανάπτυξης των νησιών μας και η ύπαρξη ενός σύγχρονου αεροδρομίου που θα συνδέει την Πάρο με τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θ' αναβαθμίσει το νησί μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.




Για τους παραπάνω λόγους θα ήθελα να καταγγείλω δημόσια την συμπεριφορά λίγων και μεμονωμένων επισκεπτών μας (μη μόνιμων κατοίκων) να βάλλουν τροχοπέδη στην πορεία εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του νέου αεροδρομίου Πάρου.

Εκτιμώ ότι θα πρέπει να κινηθούμε ενωτικά και δυναμικά όλες οι αρχές, οι φορείς και οι σύλλογοι του νησιού μας για να αποτρέψουμε το σταμάτημα ενός έργου που είναι αναγκαίο για την τουριστική πρόοδο και ανάπτυξη των νησιών μας ".

Κώστας Μπιζάς
Πρόεδρος Π.Σ. Ν. Αιγαίου
Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: