Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ο Περιφερειάρχης ευχαριστεί τους δημάρχους μικρών νησιών για την αναγνώριση της στήριξης που τους παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου







Γιώργος Χατζημάρκος: “Το αποτέλεσμα, μετρήσιμο, κρίσιμο και καθοριστικό, προφανώς υπήρξε σε ευθεία σύνδεση με τον βαθμό συνεργασίας που κατά τόπους κατακτήθηκε”

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους δημάρχους, Τήλου, Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κόττορο, Λειψών, Φώτη Μάγγο και Χάλκης, Μιχάλη Πατρό, ανταποκρινόμενος σε επιστολή των τεσσάρων δημάρχων μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, με την οποία αναγνωρίζουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον φορέα που δεν είναι απλώς  αρωγός, αλλά έχει “υιοθετήσει” τα προβλήματά τους, διαμορφώνοντας εμπράκτως μια πρότυπη σχέση λειτουργίας μεταξύ του Α΄ και του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Χατζημάρκος τονίζει στην επιστολή του ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της  η Περιφερειακή Αρχή έθεσε  ως προτεραιότητα την στήριξη όλων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και κυρίως των μικρών, απομακρυσμένων και διοικητικά αποδυναμωμένων,  πολλές φορές υποκαθιστώντας ακόμα και την κεντρική διοίκηση. Η μάχη αυτή, δόθηκε σε εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον και με το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας να βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο που υπήρξε ποτέ. “Παρά ταύτα, τα προβλήματα και οι αντιξοότητες δεν ακύρωσαν ούτε το σχέδιο μας, ούτε την ισχυρή βούληση μας να εργαστούμε για τα νησιά μας. Το αποτέλεσμα, μετρήσιμο, κρίσιμο και καθοριστικό, προφανώς υπήρξε σε ευθεία σύνδεση με τον βαθμό συνεργασίας που κατά τόπους κατακτήθηκε”, αναφέρει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους τέσσερις δημάρχους, εκ μέρους όλων αυτών που εργάστηκαν για την επίτευξη του σκοπού.

Στην επιστολή τους οι τέσσερις δήμαρχοι αναφέρουν μεταξύ των άλλων τα εξής:  Σ΄ αυτή  τη δύσκολη περίοδο αισθανόμαστε την ειλικρινή, και πάνω απ όλα χωρίς καμία απολύτως σκοπιμότητα, ανάγκη να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τον περιφερειάρχη μας Γιώργο Χατζημάρκο, το περιφερειακό συμβούλιο αλλά και τις υπηρεσίες της ΠΝΑΙ για την καθοριστική συμβολή τους στην ίδια τη λειτουργία των δήμων μας καθώς και για την οικονομική, διοικητική αλλά και ηθική στήριξη που μας έχουν προσφέρει απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια, υπερβαίνοντας τη σχέση συναλληλίας που ορίζει ο νόμος και ουσιαστικά περνώντας σε ένα άλλο επίπεδο, εντελώς ανθρώπινο, αυτό της κατανόησης, της ανάληψης της καθολικής ευθύνης, της κάλυψης των αναγκών μας και της εξάντλησης κάθε δυνατού τρόπου και μέσου για την επίλυση των θεμάτων μας.
Θα λέγαμε με βεβαιότητα ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η πρότυπη σχέση μεταξύ Α΄ και Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης, έχοντας δεκάδες παραδείγματα που το αποδεικνύουν καθημερινά. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να παραδεχθούμε ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει «υιοθετήσει», στην κυριολεξία, τα προβλήματα μας και δεν παραμένει απλώς αρωγός”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: