Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 11.03.2018




Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Αντί κηρύγματος αναγώσθηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου η σχετική περί των Ιερατικών Κλήσεων. Ακολούθως πραγματοποίησε την τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, κατά την προβλεπόμενη τάξη. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας προέβη στην χειροθεσία στο βαθμό του Αναγνώστη του μαθητού Γυμνασίου Νεκταρίου Πετροπούλου, υιού του Εφημερίου του Ιερού Προσκυνήματος π. Χρήστου και εγγονού του Εφημερίου Μαρμάρων π. Σπυρίδωνος.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κοιμηθέντος πατρός Νεκταρίου Κυριαζάνου. Στο Ιερό Προσκύνημα προσήλθε πλήθος πιστών οι οποίοι παρακολούθησαν τόσο την Θεία Λειτουργία όσο και την περιφορά του Τιμίου Σταυρού στο εσωτερικό του Ναού και προσκύνησαν με ευλάβεια το πανίερο σύμβολο του Χριστιανισμού, τον Τίμιο και Ζωοδότη  Σταυρό του Κυρίου μας,  αντλώντας παράλληλα από αυτόν δύναμη και κουράγιο για τη συνέχιση του αγώνα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
ΠΗΓΗ : http://www.i-m-paronaxias.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: