Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ακτοπλοϊκό και Διανησιωτικές Γραμμές Νομού Κυκλάδων


Πάρος 18 Δεκεμβρίου 2011
ΠΡΟΣ : -ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΠΑΡΟΥ
             -  ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΘΕΜΑ : Ακτοπλοϊκό και Διανησιωτικές Γραμμές Νομού Κυκλάδων
     Αξιότιμοι Κύριοι,
     Όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σύμφωνα με το Αρθ. 205 του Ν. 3852/2010 από την 1-7-2011 είναι αρμόδια για το σχεδιασμό, την έγκριση και την παρακολούθηση των σχεδίων των ενδοπεριφερειακών συγκοινωνιών της.                              
    Σας γνωρίζω ότι μέχρι σήμερα το Περιφερειακό συμβούλιο δεν έχει ασχοληθεί με το ακτοπλοϊκό, όμως  ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου , κατά την συνεδρίαση του Π.Σ. στην Σύρο στις 5.12.2011 και σε σχετική ερώτηση του Περιφ. Συμβούλου κ. Συρμαλένιου απάντησε ότι το ακτοπλοϊκό θα συζητηθεί στο επόμενο Π.Σ. το οποίο θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 20 Ιανουαρίου του 2012.
     Σας στέλνω για ενημέρωση τις προτάσεις που έχω υποβάλλει από 19.1.2011 στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη και δίνω έμφαση στην υλοποίηση των παρακάτω ακτοπλοϊκών γραμμών :
<<     1ον) Γραμμή : Θεσσαλονίκη – Κυκλάδες – Ηράκλειο Κρήτης.
  Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει σύνδεση των Κυκλάδων με την Βόρειο Ελλάδα και την Πρωτεύουσα της Κρήτης.
        2ον ) Γραμμή : Μύκονος –Πάρος- Νάξος –Σαντορίνη και άλλα νησιά των Κυκλάδων.
  Είναι γεγονός ότι η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι τα μόνα νησιά των Κυκλάδων που διαθέτουν  διεθνή αεροδρόμια. Για τον παραπάνω λόγο είναι αναγκαίο τα υπόλοιπα  νησιά  των Κυκλάδων να έχουν καθημερινή σύνδεση με την Μύκονο και την Σαντορίνη, ανάλογα με την κίνηση και την ζήτηση που παρουσιάζουν.
       3ον) Γραμμή : Πάρος – Σύρος       >>
     Επίσης στις 12.12.2011, ο Αντιπεριφερειάρχης  Κυκλάδων κ. Πουσσαίος έστειλε προς τα αρμόδια Υπουργεία , τους Βουλευτές, τους Δημάρχους, τους Προέδρους των λιμενικών ταμείων καθώς  και σε άλλους φορείς του Νομού Κυκλάδων τις προτάσεις του, για τις διανησιωτικές γραμμές των Κυκλάδων στις οποίες περιέχονται και τα παρακάτω προτεινόμενα σημεία διασύνδεσης  που αφορούν την Πάρο και την Αντίπαρο :
Α/Α
ΝΗΣΙ ΑΠΟΠΛΟΥ
Σημείο Σύνδεσης
Εγκαταστάσεις
ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΠΛΟΥ
Σημείο Σύνδεσης
Εγκαταστάσεις
ΑΠΟΣΤΑΣΗ



8
Πάρος
Μώλος
Υφίστανται
Νάξος
Αγία Άννα
Υπάρχουσες
4.96 miles
9
Πάρος
Αλυκή
Νέες Εγκαταστάσεις
Ίος
Αλμυρός
Υπό Δημοπράτηση
18.6 miles
10
Πάρος
Νάουσα
Υφίστανται
Μύκονος
Πλατύς Γυαλός
Νέες Εγκαταστάσεις
21.08        miles
11
*Πάρος
Πούντα
Σε Λειτουργία
Αντίπαρος
Λιμάνι
Σε Λειτουργία
0.806 miles
12
Αντίπαρος
Αγ. Γεώργιος
Νέες Εγκαταστάσεις
Σίφνος
Φάρος
Υφίστανται
15.5 miles

*Οι γραμμές είναι ήδη σε λειτουργία

    


Επειδή το παραπάνω θέμα όπως αντιλαμβάνεστε είναι αρκετά σημαντικό για την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας, σας παρακαλώ να μου γνωρίσετε τις προτάσεις των  Δημοτικών Συμβουλίων της Πάρου και της Αντιπάρου για το σχετικό θέμα.
    Από την πλευρά μου και στο μέτρο των δυνατοτήτων μου από την θέση της μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσω να στηρίξω τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών μας.

Με εκτίμηση
Κώστας Ν. Μπιζάς

Συνημμένα:
1.Έγγραφο Κώστα Μπιζά προς Περιφερειάρχη-19.1.2011                                          
   2.Έγγραφο κ. Πουσσαίου -12.12.2011                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: