Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ 30.5.11


Πάρος 31 Μαΐου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Την Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.
   Καταρχάς σχετικά με τις επερωτήσεις που είχα υποβάλει προσωπικά αλλά και άλλοι συνάδελφοι για τα προβλήματα υγείας στα νησιά μας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου , ενημέρωσε ότι η Υγεία θα απασχολήσει το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του Περ. Συμβουλίου να ασκήσει πολιτική, ν’αναλάβει πρωτοβουλίες και να προτείνει λύσεις στα θέματα υγείας στο Νότιο Αιγαίο.    
Σε περίπτωση που στην παραπάνω συνεδρίαση παρευρεθεί και ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος , εκτιμώ ότι θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένη εκπροσώπηση από τα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου για να τεθούν τα οξυμένα προβλήματα στον χώρο της Υγείας. Η επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. θα πραγματοποιηθεί στην Κω ( πιθανότατα στις 28 Ιουνίου ).                                                   
    Κατά τη συζήτηση του θέματος «Υποβολή Φακέλου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, για την επικαιροποίηση του εγγράφου Επιβεβαίωσης της Διαχειριστικής Επάρκειας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» και επειδή από 1η Ιουλίου 2011, η περιφέρεια αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες διαχείρισης του ΕΣΠΑ, ζητήσαμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου διότι οι μέχρι τώρα κυβερνητικές συσκέψεις έχουν γίνει «εν κρυπτώ και παραβύστω».
    Κατά τη συζήτηση του θέματος «Ενημέρωση για την πορεία λειτουργίας του ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ – ΝΕΩΡΙΟΥ  Σύρου» καταθέσαμε προς έγκριση το παρακάτω ψήφισμα:«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για βιωσιμότητα του ΝΕΩΡΙΟΥ. Καλεί την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, να αξιοποιήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ, να ενεργοποιήσει τον αναπτυξιακό νόμο, να κρατήσει ίσες αποστάσεις στην πολιτική στήριξης του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα και να προχωρήσει σε μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών και των φόρων της βαριάς βιομηχανίας του Νότιου Αιγαίου λαμβάνοντας υπόψη της την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας…>>

Με εκτίμηση
Κώστας N. Μπιζάς



Δεν υπάρχουν σχόλια: