Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Επερώτηση για Κ.Ε.Δ.ΔΥ. Σύρου , 26.5.11

Επερώτηση 2  (26 Μαίου 2011)
Προς τον Περιφερειάρχη κ Γ. Μαχαιρίδη,
και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Γ. Πουσσαίο και Φ. Χατζηδιάκο
(Με βάση το άρθρο 16 του σχεδίου Εσωτερικού Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου)
Θέμα: Χρόνος αναμονής από το Κ.Ε.Δ.ΔΥ. Σύρου

Τα παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες και ειδικά εξελικτικά ζητήματα, είναι απαραίτητο να εξεταστούν από το Κ.Ε.Δ.ΔΥ. Σύρου.
Όμως πάρα τις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του Κ.Ε.Δ.ΔΥ. Σύρου, λόγω του πλήθους των υπό εξέταση μαθητών , οι αιτήσεις εξυπηρετούνται μέχρι και ένα χρόνο μετά την υποβολή τους.
Επιπλέον για τους κατοίκους των νησιών της Πάρου και της Αντιπάρου, απαιτείται η παραμονή τους στην Σύρο ακόμη και για τρεις μέρες , καθώς η εξέταση είναι χρονοβόρα και τα δρομολόγια των πλοίων δεν εξυπηρετούν.
Για τον παραπάνω λόγο η  Ένωση Γονέων του Δήμου Πάρου έχοντας δεχτεί τα δικαιολογημένα παράπονα των γονέων , ζητάει να ενεργοποιηθεί το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.  Νάξου, ώστε αφενός να επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση των αιτήσεων- εφόσον οι υπό εξέταση μαθητές θα μοιραστούν σε δύο Κέντρα- και αφετέρου να μειωθεί το κόστος και ο χρόνος διαμονής των οικογενειών κατά τη μετακίνησή τους, καθώς με τη Νάξο υπάρχει πιο τακτική συγκοινωνία και πιθανόν θα ολοκληρώνεται η  διαδικασία της εξέτασης αυθημερόν.       

Ερωτείστε:
Ποια μέτρα και ποιες πρωτοβουλίες θα λάβετε για την αντιμετώπιση του παραπάνω θέματος ;


Με εκτίμηση
Κώστας N. Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: