Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Πάρου

 











Εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Πάρου

 

Την έναρξη της νέας Δημοτικής περιόδου σηματοδότησε η διαδικασία εκλογής του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου που διεξήχθη την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 στις 12:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Πάρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Προηγήθηκε με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου, μετά  της συνοδείας αυτού, η κοπή της βασιλόπιτας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή Προεδρείου και μελών της Δημοτικής Επιτροπής, συγκάλεσε ο κ. Χριστόδουλος Μαούνης, ως πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας , στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

 

Πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα η κα. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας. 

Αντιπρόεδρος εξελέγη ομόφωνα  ο κ. Βατίστας Ρούσσος (από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας) και Γραμματέας ο κ. Ευστράτιος Παυλάκης (από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας), επίσης ομόφωνα.

 

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή των έξι (6) μελών της Δημοτικής Επιτροπής, εκ των οποίων τέσσερα (4) από την παράταξη της πλειοψηφίας και δυο (2) από την μειοψηφία, καθώς και των αντίστοιχων αναπληρωματικών τους.  Της επταμελούς Δημοτικής Επιτροπής, προεδρεύει ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς.

 

Από την παράταξη της πλειοψηφίας εξελέγησαν τακτικά μέλη οι:

Χριστόδουλος Μαούνης

Αναστάσιος Κασαπίδης

Γεώργιος Μπαφίτης

Άγγελος Άγουρος

 

Με αναπληρωτές, τους: 

Σίμο Βαρριά

Ιωάννα Χανιώτη

Άννα Κάγκανη – Κορτιάνου

Θεόδωρο Μπιζά

Από τις παρατάξεις τις μειοψηφίας, τακτικά μέλη εξελέγησαν  οι:

Μάρκος Κωβαίος

Κωνσταντίνος Ροκονίδας

Με Αναπληρωτές, τους:

Αθανάσιο Σάμιο

Αθανάσιο Μαρινόπουλο

 

Το Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια: