Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Αίτημα για στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών στην Πάρο και την Αντίπαρο το καλοκαίρι του 2021, για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ασφαλείας


 

Π.Ε. ΠΑΡΟΥ

ΕΠΑΡΧΟΣ

 

                                                                         Πάρος 25.06.2021

                                                                         ΠΡΟΣ : ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

ΘΕΜΑ : Αίτημα για στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών στην Πάρο και την Αντίπαρο το καλοκαίρι του 2021, για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ασφαλείας

 

Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,

 

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Χαρδαλιά στις 23.6.21, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τέσσερα νησιά της χώρας, τα οποία δημιουργούν ανησυχία στους ειδικούς καθώς εκεί παρατηρούνται αυξήσεις κρουσμάτων, ανάμεσα τους και η Πάρος, έχουν προκληθεί πολλά παράπονα και αντιδράσεις στην τοπική μας κοινωνία.

 

Γνωρίζετε ότι στην Πάρο και στην Αντίπαρο πέρυσι στις 14.8.2020, επιβλήθηκαν αυξημένοι περιοριστικοί όροι λόγω των κρουσμάτων που δηλώθηκαν κατά την επιστροφή στον τόπο κατοικίας αρκετών επισκεπτών μας από τις θερινές τους διακοπές.

 

Επειδή και την φετινή περίοδο ιδιαίτερα το διάστημα 15 Ιουλίου – 20 Αυγούστου  2021, στην Πάρο και την Αντίπαρο θα υπάρχουν χιλιάδες νέοι που έρχονται για διακοπές και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι,

 

Σας παρακαλούμε να έρθετε σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία και να ζητήσετε την στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ασφαλείας.

 

Θα πρέπει να υπάρξει αυστηρός έλεγχος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα κέντρα διασκέδασης, στις πλατείες, στα μέσα μεταφοράς             ( πλοία, λεωφορεία ) κλπ..

 

Η οικονομία της Πάρου, της Αντιπάρου και των υπόλοιπων νησιών εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από τον τουρισμό.

 

Θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε νέο lockdown που θα δημιουργήσει τεράστιες συνέπειες στην οικονομία των νησιών μας και στην επιβίωση των συμπατριωτών μας.

 

Αναμένουμε την θετική σας συνδρομή και βοήθεια.

 

Με εκτίμηση,
Κων/νος Ν. Μπιζάς
Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: