Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους, τους Επάρχους και τους Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ευρεία τηλεδιάσκεψη, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, 
Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και ο σχεδιασμός δράσεων και πρωτοβουλιών για την επόμενη μέρα.
Είναι προφανές ότι υπάρχει συνεργασία όλων των αυτοδιοικητικών στελεχών μεταξύ τους καθώς και με τα αρμόδια υπουργεία για να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανή κρίση, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δαπανώντας χρήματα για την υποστήριξη των δομών υγείας στα νησιά μας και των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας.


Συγχρόνως η αυτοδιοίκηση ετοιμάζεται για να δώσει ανακούφιση στα επισιτιστικά προβλήματα που ήδη έχει δημιουργήσει η παρούσα κρίση.
Ενώ η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύσεις στα οικονομικά θέματα που αφορούν την επιβίωση των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Στην παρούσα φάση επιβάλλεται ο ακόμη πιο αυστηρός περιορισμός των μετακινήσεων ιδιαίτερα εν όψη του Πάσχα όπως και το σταμάτημα των οικοδομικών εργασιών εκτός αυτών που αφορούν αναγκαία και μόνο κοινωφελή έργα ( ύδρευση, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.).


Προς το παρών ας κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας, να προσέχουμε ώστε να είμαστε υγιείς, να στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε το υγειονομικό προσωπικό των νησιών μας και να δίνουμε την βοήθεια μας σε όσους το έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: