Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Απάντηση Επάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά στον Π.Σ. κ. Π. Τζανακόπουλο - 22.5.19




Απάντηση Επάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά
στις δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Παντελή Τζανακόπουλου
 για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου

Κύριε Τζανακόπουλε επειδή συνεχίζετε την προεκλογική σας εκστρατεία με πράγματα που δεν ευσταθούν θα ήθελα να σας πω ότι στην θητεία σας 1.1.11 - 31.8.14 δώσατε μηδέν ( 0 ) ευρώ για συντηρήσεις σχολείων, μηδέν ( 0 ) ευρώ για συντηρήσεις γηπέδων και μηδέν ( 0 ) ευρώ για την υγεία. 

Αντιθέτως στην δική μας θητεία χτίσαμε ειδικό πρόγραμμα 10 εκ. για συντηρήσεις σχολείων και 10 εκ. ευρώ για συντηρήσεις γηπέδων.
Από αυτά τα ποσά έχουν υπογραφεί δύο προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Πάρου ( 225.000 ευρώ + 150.000 ευρώ ).
Η πρώτη προγραμματική σύμβαση των 225.000 ευρώ  ήδη ολοκληρώθηκε. Όταν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ολοκληρώσει τις τεχνικές μελέτες και τον διαγωνισμό για την 2η προγραμματική θα μπορέσει απορροφήσει και τα χρήματα της Β΄φάσης δηλ. τα 150.000 ευρώ.
Επαναλαμβάνω η δική σας περιφερειακή αρχή για την συντήρηση των σχολείων έδωσε μηδέν ευρώ.
Αφού στην συνέντευξη σας αναφέρατε δημόσια ότι αυτά γίνονταν και στην δική σας θητεία δείξτε μας έναν Δήμο από τους 34 του Νοτίου Αιγαίου στον οποίο δώσατε χρήματα για την συντήρηση των σχολείων. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας. 

Για τα γήπεδα τα ίδια ακριβώς ! Χτίσαμε ειδικό πρόγραμμα 10 εκ. ευρώ για όλα τα νησιά. Για την Πάρο δύο προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο : 
α) 400.000 ευρώ για το γήπεδο της Παροικίας - σύμφωνα με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου εκτιμάται ότι ο ανάδοχος που έχει επιλεγεί θα υλοποιήσει τις εργασίες που προβλέπονται στην σχετική μελέτη μέσα στο καλοκαίρι - μπορείτε πριν ξαναγράψετε να ρωτήσετε για την αλήθεια τον αρμόδιο υπάλληλο
και β) 200.000 ευρώ για το γήπεδο της Μάρπησσας - η προγραμματική ψηφίστηκε ομόφωνα στο περιφερειακό συμβούλιο στις 22.3.19 και θα υλοποιηθεί όταν ο Δήμος Πάρου ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες.

Για την Αντίπαρο έχει υλοποιηθεί αντίστοιχα μία σύμβαση 40.000 ευρώ που αφορούσε την επισκευή του Νηπιαγωγείου, επιχρίσματα του Δημοτικού και μόνωση της οροφής του Δημοτικού.
Για την Αντίπαρο ακόμη η Δ/νση τεχνικών έργων Κυκλάδων ολοκληρώνει την μελέτη για την συντήρηση του Γυμνασίου Αντιπάρου με το ποσό των 100.000 ευρώ και αυτή η απόφαση έχει ψηφιστεί ομόφωνα.  

 Την δική σας περίοδο ( 0 ευρώ ) χρήματα για συντηρήσεις σχολείων και γηπέδων. Ο προηγούμενος Περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης έλεγε ότι δεν εμπλεκόμαστε στις αρμοδιότητες των Δήμων , οπότε δεν διεκδικούσε πόρους για να συνδράμομε το έργο των Δήμων.
              
    Για την υγεία είμαστε η 1η Περιφέρεια που πίεσε ν’ αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και χρηματοδότησε με 450 ευρώ/ μήνα περίπου 80 επικουρικούς ιατρούς και αγροτικούς στα νησιά μας.
Στην Πάρο κάνουν χρήση αυτού του βοηθήματος ήδη δύο (2) ιατροί εδώ και τρία χρόνια. Κατόπιν ακολούθησαν και άλλες Περιφέρειες.
Το αρχικό νομοθετικό πλαίσιο ανέφερε κίνητρα για σίτιση και στέγαση μόνο.
Με την πίεση που ασκήσαμε καταφέραμε την θέσπιση του οικονομικού κινήτρου.
Για το Περιφερειακό Ιατρείο Αντιπάρου πραγματοποιήθηκε αγορά τεχνικού εξοπλισμού και χρηματοδότηση της Τηλεϊατρικής στο παραπάνω ιατρείο.

     Επιπλέον με πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικός και ψηφιακός εξοπλισμός στα 25 σχολεία της Πάρου και στα 3 σχολεία της Αντιπάρου.

 Αυτά για ενημέρωση των συμπολιτών μας - τα ανέφερα μάλιστα δημόσια και στο ραδιόφωνο ΗΧΩ FM στις 20.5.19. Για όποιον ενδιαφέρεται για όσα ανέφερα παραπάνω μπορεί να μου τα ζητήσει και θα του παραδώσω τις σχετικές αποφάσεις και τα αντίστοιχα έγγραφα.   

 Επίσης δεν νομίζω ότι χρειάζεται ν’  αναφερθώ στην ιδιαίτερη έμφαση που έδωσε η Περιφέρεια :

α) στην ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων                                  
 ( ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2019 με πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου αιγαίου την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ) - στην υποστήριξη γαστρονομικών δράσεων - στην συμμετοχή μας στις μεγαλύτερες εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό του πρωτογενούς τομέα 

β) στην προβολή και διαφήμιση των νησιών μας σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ - στην συμμετοχή σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού - στο κτίσιμο της ψηφιακής ταυτότητας προβολής του προορισμού AEGEAN ISLANDS - στην φιλοξενία δημοσιογράφων  κ.α.       

 γ)  στην υποστήριξη - συνδιοργάνωση σημαντικών αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα νησιά μας κ.α.
        
    Για όλα τα παραπάνω ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη και τους Συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους Υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που προσπαθούν με δεδομένη την τραγική υποστελέχωση των Υπηρεσιών μας να εξυπηρετούν τους συμπατριώτες μας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: