Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

«Συντήρηση – καθαρισμός τάφρων επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Πάρου 2018»



Υπεγράφη στις 5 Φεβρουαρίου 2019, από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, η εργολαβική σύμβαση του έργου «Συντήρηση – καθαρισμός τάφρων επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Πάρου 2018», συνολικού προϋπολογισμού 72.912 Ευρώ με ΦΠΑ (24%).




Το έργο περιλαμβάνει:

Α) εργασίες καθαρισμού των τάφρων και των ερεισμάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου,
Β) καθαρισμού των τεχνικών απορροής ομβρίων υδάτων (οχετών),
Γ) κλαδέματα δέντρων και θάμνων κτλ. που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων,
Δ) επένδυση τάφρων με άοπλο σκυρόδεμα, αλλά και εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα του οδοστρώματος (λακκούβες).

Οι ανωτέρω εργασίες κρίνονται απολύτως αναγκαίες ώστε να διατηρείται η οδική ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου της νήσου Πάρου. Τα τμήματα, στα οποία θα εκτελεστούν οι ανωτέρω εργασίες είναι διάσπαρτα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και θα υποδειχθούν στον ανάδοχο του έργου επί τόπου από την επιβλέπουσα το έργο υπηρεσία.
Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται να περαιώσει το σύνολο των εργασιών της παρούσας εργολαβίας ενός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά: «Η ασφάλεια των χρηστών του επαρχιακού οδικού δικτύου των νησιών μας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και το παρών έργο συντήρησης και καθαρισμού των τάφρων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πάρου, το οποίο θα συμβάλλει στην λειτουργικότητα του και θα περιορίσει, στο μέτρο του δυνατού, την επικινδυνότητα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: