
Στη διάρκεια της
εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το "πάντρεμα" της γαστρονομίας των νησιών
του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια προβολής των περισσοτέρων προϊόντων που
παράγονται στα νησιά μας.


Προϊόντα και
συνταγές που για χρόνια ήταν σχεδόν ξεχασμένα, ήρθαν ξανά στο προσκήνιο
προκειμένου να εμπλουτίσουν το πρωινό που διατίθεται στα ξενοδοχεία και στα
καταστήματα εστίασης.
Στη διάρκεια της
παρουσίασης, οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυγόσουπες
(μπαγιάτικο ψωμί ή παξιμάδι βουτηγμένο στο γάλα και το αυγό), φοουρτάλια
(παραδοσιακή ομελέτα με πατάτες και ντόπια χοιρινά), αυγά με συγκάθορο,
αυγό με μαρμελάδα και ντομάτα, κρασοτύρι με γλυκό ντοματάκι, Ροδίτικη λαδόπιτα
με παραλλαγές, φανουρόπιτα κ.α. όπως τα ετοίμασε και τα παρουσιάσε πολυμελής αντιπροσωπεία μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και
Κυκλάδων από όλα τα νησιά.

Η παρουσίαση
πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του 2ου συνεδρίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., στο εκθεσιακό
κέντρο Metropolitan Expo,
στο πλαίσιο της έκθεσης Xenia
και στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος
Δωδεκανήσου για τον Πρωτογενή Τομέα κ. Νίκος Τσακίρης, ο Πρόεδρος της
Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. κ. Παναγιώτης Τοκούζης και η επικεφαλής της Επιτροπής Νότιο Αιγαίο
Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 κ. Χάιντι Λαζάνη.
Η εκδήλωση
αποτελεί δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste the Seasons, της
Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου