Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1955-59













  Το Γυμνάσιο Αρχιλόχου Πάρου πραγματοποίησε μια σημαντική εκδήλωση για να τιμήσει την Επέτειο του ηρωικού Κυπριακού Αγώνα για την Ελευθερία ( 1955-59 ).

   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του <<Αρχίλοχου>> στην Παροικία, την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 8 το βράδυ,  με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας             κ. Καλλινίκου, ιερέων και πλήθους κόσμου που γέμισε την αίθουσα.

  Αξίζουν συγχαρητήρια στην Γυμνασιάρχη κ. Μοσχούλα Μαρμαρά , την φιλόλογο κ. Μπέτη Μπιζά, τα μέλη της χορωδίας και τους μαθητές του Γυμνασίου Αρχιλόχου που πρόσφεραν μια πράγματι σπουδαία μουσική αλλά και ιστορική παράσταση.

   Τις σημερινές κρίσιμες μέρες και ώρες που περνάει η πατρίδα μας και οι αδελφοί μας Κύπριοι είναι όλο και περισσότερο αναγκαίο να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε από τις θυσίες των αγωνιστών μας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας και της Κύπρου.
Μακάρι η ΕΝΩΣΗ της ΚΥΠΡΟΥ με την ΕΛΛΑΔΑ να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα ώστε να δικαιωθούν οι αγώνες των ηρώων Κυπρίων.

Η σειρά των ηρωικών νεκρών του Κυπριακού αγώνα 1955-59 είναι μεγάλη :
Μούσκος, Δημητρίου, Καραολής, Δράκος, Αυξεντίου, Παλληκαρίδης, Λένας, Κάρυος, Σαμάρας, Πίττας, Παπακυριακού, Μάτσης....

Αιωνία τους η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: