Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο





Προς
τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Κύριε Υπουργέ,
Παρά το γεγονός, ότι σας είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάρου, αυτά όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά αντιθέτως επιδεινώνονται ( μετά τους παιδιάτρους, τους παθολόγους, το γυναικολόγο και τη μαία, πρόσφατα αποχώρησε και ο καρδιολόγος).
Εμείς οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου, που υφιστάμεθα καθημερινά τις επιπτώσεις  από την κακή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε διασώστες του ΕΚΑΒ.
Υποχρέωση δική σας είναι η προστασία της υγείας μας και οι όποιες δικαιολογίες για την αναποτελεσματικότητα του ΕΣΥ στο νησιωτικό χώρο και ειδικότερα στην Πάρο και την Αντίπαρο, μας βρίσκουν αντίθετους και δεν μας πείθουν.
Στα νησιά μας, λόγω της γεωγραφικής τους ιδιαιτερότητας, σοβαρά επείγοντα περιστατικά υγείας , αντιμετωπίζονται σε τοπικό επίπεδο, εξαιτίας  κακών καιρικών συνθηκών ή εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του περιστατικού. Και αυτό συμβαίνει συχνά, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές.
Έχετε υποχρέωση να καλύψετε άμεσα τις κενές θέσεις που προβλέπονται από τον οργανισμό του Κέντρου Υγείας  Πάρου Αντιπάρου θεσπίζοντας κίνητρα, ώστε να μην αποβαίνουν άγονες οι προκηρύξεις του Υπουργείου σας.
 Τη δυνατότητα αυτή σας τη δίνει η συνταγματική διάταξη που αναφέρεται στη νησιωτικότητα, της οποίας ουδέποτε έγινε χρήση.
Οφείλουμε να σας κάνουμε γνωστό, ότι εμείς που υπογράφουμε τη διαμαρτυρία αυτή είμαστε αποφασισμένοι  να υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο το δικαίωμά μας  να αισθανόμαστε ασφαλείς εμείς και τα παιδιά μας.
Η αδιαφορία που διαχρονικά έχει επιδείξει το Υπουργείο Υγείας μέχρι σήμερα για τα νησιά μας είναι εγκληματική, αφού χάνονται ανθρώπινες ζωές, οι οποίες θα είχαν διασωθεί, εάν ο σεβασμός προς την ανθρώπινη ζωή αποτελούσε στην πράξη τη βασική πολιτική κατεύθυνση του υπουργείου σας.
Τα μεγάλα λόγια και οι χωρίς αποτέλεσμα προσπάθειες,  κατέστησαν στη συνείδησή μας τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου που προΐστασθε αναξιόπιστες.
Αναξιόπιστος θα είστε και εσείς, εάν δεν δώσετε άμεσα λύση στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάρου.

Κοινοποίηση:
Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου
 Πρόεδρο ΕΚΑΒΠολιτικά κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου
Βουλευτές του νομού Κυκλάδων
Πρόεδρο Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου
 Μ.Μ.Ε.

Κάτοικοι της Πάρου και Αντιπάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: