Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ 15.4.11



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Σύρος, 18 Απριλίου 2011

 Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε η 5η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο.

ΘΕΜΑ :
·          «Συμμετοχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην υλοποίηση workshop στη Ρόδο και Κω τον Απρίλιο 2011»
Το θέμα αφορούσε τη συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια συνάντησης εργασίας (workshop) με tour operators και δημοσιογράφους από τη Γερμανία, στη Ρόδο και την Κω. Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να στηρίξουμε μία εκδήλωση η οποία είναι δυνατόν να ενισχύσει την τουριστική κίνηση από τη Γερμανία.
Όμως η παραπάνω ενέργεια, όπως και κάποιες άλλες που πραγματοποιήθηκαν, είναι αποσπασματικές, κοστοβόρες (συμμετοχή Περιφέρειας για το workshop 33.000 €), χωρίς μετρήσιμα αποτελέσματα και δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένο προγραμματισμό που όφειλε να είχε για τα ζητήματα τουρισμού η περιφερειακή αρχή. Το κόστος της εκδήλωσης (συνολικός προϋπολογισμός 140.000€) θα μπορούσε να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους βασικούς  συνδιοργανωτές (ΕΟΤ και Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης) και τα χρήματα της περιφέρειας να διατεθούν σε άλλη δράση για τον τουρισμό.
Επίσης, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης κ. Διακοσταυριανού είχε ήδη αναγγείλει διοργάνωση της συνάντησης και είχε δεσμεύσει την Περιφέρεια από το Φεβρουάριο 2011, αγνοώντας και υποβιβάζοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή και προκαλώντας ερωτηματικά γιατί δεν επιλέχθηκαν και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων για τη συγκεκριμένη δράση.
Ενώ στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της πλειοψηφίας, σε αίτημά μας για επίσημη αντιπροσωπευτική συμμετοχή όλων των παρατάξεων, η περιφερειακή αρχή για μια ακόμα φορά έδειξε το αδιάλλακτο και αλαζονικό πρόσωπό της, αρνούμενη τη συνεργασία και την επίσημη συμμετοχή μας στην εκδήλωση.
Γεννιούνται έτσι ερωτηματικά:
   Θέλουν να κρύψουν κάτι;
   Μας ζητούν να ψηφίσουμε και δεν μας αφήνουν να κρίνουμε την ωφελιμότητα της δράσης;
   Γιατί συνεχίζονται οι αποκλεισμοί του συνόλου της μειοψηφίας;

Τέλος, ζητήσαμε την άμεση σύσταση και λειτουργία της περιφερειακής επιτροπής τουρισμού, την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό και την οργανωμένη τουριστική προβολή της περιοχής μας, θυμίζοντας ότι αυτή είχε σταματήσει με βίαιο και αδικαιολόγητο τρόπο το Δεκέμβριο του 2009 (επί Γενικού Γραμματέα κ. Μπρακουμάτσου) με αποτέλεσμα την ακύρωση των προγραμματισμένων δράσεων και τη συσσώρευση στις αποθήκες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναξιοποίητου διαφημιστικού υλικού.
Δυστυχώς, η περιφερειακή αρχή με τον τρόπο της επιβεβαίωσε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον τουρισμό, τη «βαριά βιομηχανία» του Νότιου Αιγαίου. Με αποσπασματικές κινήσεις, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, με μεροληπτική στάση, αναβάλλοντας τη σύσταση της  επιτροπής τουρισμού, «ναρκοθετώντας» την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: