Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Έναρξη συνοδών έργων για αιολικά πάρκα στην Τήνο



Με αφορμή την έναρξη εργασιών στο νησί της Τήνου εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου με την αρ. αποφ. 1/28.01.2019 εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα κατά της εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων και των συνοδών έργων στην Τήνο ( ΑΔΑ 6043ΩΗ6-Τ3 ).

Στο ψήφισμα που εισηγήθηκε η Αντιδήμαρχος Τήνου κα Αναστασία Δεληγιάννη γίνεται αναφορά στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην υδροδότηση πλειάδας οικισμών αλλά και στην ανάδειξη του φυσιολατρικού και περιπατητικού τουρισμού αφού θα αλλοιωθούν οριστικά το εξαιρετικής αισθητικής και ευαίσθητο περιβαλλοντικά οικοσύστημα του νησιού επιφέροντας μη αναστρέψιμο πλήγμα στην κινητήριο δύναμη τον τουρισμό, μετατρέποντας το νησί σε μια άναρχη βιομηχανική περιοχή. 

Σήμερα το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Τήνου συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Τήνου ώστε να μην διέρχονται οι ανεμογεννήτριες από Δημοτική έκταση. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες ξεκίνησαν ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας , που συζητήθηκε η προσφυγή του Δήμου Τήνου κατά των αιολικών πάρκων στην Τήνο. 


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την ομόφωνη απόφαση 35/2018 έχει επικαιροποιήσει την πολιτική της βούληση να υποστηρίξει νομικά τα νησιά Πάρο, Νάξο, Τήνο και Άνδρο σχετικά με την εγκατάσταση των βιομηχανικών αιολικών πάρκων. 


Είναι ένα έγκλημα που για να αντιμετωπιστεί θα πρέπει να βρει τις τοπικές κοινωνίες ενωμένες και αποφασισμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: