Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΠΑΡΟ & ΑΝΤΙΠΑΡΟ 30.3.11

  Αθήνα, 30 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ


«Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟ»

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην παροχή των υπηρεσιών υγείας των νησιών Πάρου και Αντιπάρου, εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδιο υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.
Στο κείμενο της ερώτησης του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι «Η κυβέρνηση με την πολιτική της, επέφερε μια πρωτόγνωρη απαξίωση στις υπηρεσίες Υγείας των νησιών Πάρου και Αντιπάρου, προκαλώντας ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους κατοίκους.
Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα της Υγείας είναι πλέον σοβαρά, με αποτέλεσμα η λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων των δυο νησιών να παρουσιάζει αρρυθμίες και οργανωτικές αδυναμίες, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.
Η επιδείνωση των υπηρεσιών υγείας είναι πρωτοφανής και εύλογα έχει προκαλέσει το θυμό, την έντονη ανησυχία και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων των δυο νησιών, οι οποίοι βλέπουν την κυβέρνηση να αδιαφορεί και να μη δίνει λύσεις με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες Υγείας να υποβαθμίζονται συνεχώς.
Η κυβέρνηση, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να εμπαίζει τους νησιώτες και να φερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η πολιτεία, οφείλει να θέτει την υγεία και την ασφάλεια των νησιωτών σε πρώτη προτεραιότητα, διασφαλίζοντας με κάθε τρόπο αξιόπιστες Υπηρεσίες Υγείας.
Για το λόγο αυτό στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή (12083/25.2.2011), ζήτησα από τον αρμόδιο υπουργό, αφού προηγουμένως λάβει υπόψη του τα υπομνήματα του Δήμου Πάρου και των άλλων θεσμικών φορέων του νησιού, να ενισχύσει άμεσα το Κ.Υ. Πάρου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να αποκατασταθούν οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 30.3.11


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ
Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ

Σύρος, 30 Μαρτίου 2011

Κατά την 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, συζητήθηκε και τέθηκε προς ψήφιση η απογραφή της Περιφέρειας.
Ο συνδυασμός μας, κατά τη συζήτηση, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία χαρακτήρισε την απογραφή ως ανεπαρκής, ανακριβής και αναξιόπιστη και την καταψήφισε (σε αντίθεση με την πλειοψηφία που την ψήφισε).
-          Η απογραφή είναι ανεπαρκής γιατί δεν περιλαμβάνει το οικονομικό περιεχόμενο των εκκρεμών δικών και ανεκτέλεστων δικαστικών υποθέσεων της Δωδεκανήσου, σε αντίθεση με τις Κυκλάδες όπου το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται στα 7.729.000 €. Παρά το ύψος των δικαστικών διεκδικήσεων, η περιφερειακή αρχή, εδώ και τρεις (3) μήνες, έχει αφήσει τη Νομική Υπηρεσία στην περιοχή των Κυκλάδων χωρίς νομικό!!!
Επιπλέον, η απογραφή δεν περιλαμβάνει την αποτίμηση των συμμετοχών της Περιφέρειας σε επιχειρήσεις, αν και αυτό επιβάλλεται από τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.
-          Η απογραφή είναι ανακριβής γιατί οι συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων έχουν απογραφτεί με ετήσιο κόστος 84.000 €, σε αντίφαση με τον προϋπολογισμό του 2011 όπου οι πιστώσεις για μισθώματα ακινήτων ανέρχονται στα 200.000 € !!!
-          Η απογραφή είναι αναξιόπιστη γιατί δεν περιλαμβάνει τα extrait των τραπεζικών λογαριασμών και πρακτικά των ομάδων απογραφής.
Καταδικάζουμε το γεγονός ότι ουδέποτε συνεδρίασε η επιτροπή απογραφής από τη σύστασή της (Ιανουάριος 2011) μέχρι σήμερα και ο εκπρόσωπός μας σε αυτήν, κ. Γιώργος Παπαμανώλης, αναζητούσε με πρωτοβουλία του ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΠΡΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 30.3.11


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ
Ο ΠΡΩΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σύρος, 30 Μαρτίου 2011
Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, της 30ης Μαρτίου 2011, στην έδρα της Περιφέρειας στην Ερμούπολη Σύρου, συζητήθηκε και τέθηκε προς ψήφιση ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2011.
Ο συνδυασμός μας κατήγγειλε και καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το ως αντιαναπτυξιακό. Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός οπισθοδρομεί τον τόπο και σε καμιά περίπτωση δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες των νησιωτών μας και εκθέτει περιφερειακή αρχή και κυβερνητικούς παράγοντες που με πομπώδες ύφος διαφήμιζαν την «Καλλικρατική μεταρρύθμιση» που τελικά οδηγεί στην φτώχεια και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής!!!
Με ευθύνη της κυβέρνησης και με ανοχή της περιφερειακής αρχής:
·        Δεν έχουν ακόμα κοστολογηθεί οι αρμοδιότητες των αιρετών περιφερειών.
·        Δεν έχει εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα κριτήρια και την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και η κυβέρνηση διανείμει τους ΚΑΠ «κατά το δοκούν».
·        Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «ΕΛΛ.Α.Δ.Α.» με εξαγγελμένο προϋπολογισμό 4 δις ευρώ και δέσμευση εφαρμογής από 1.1.2011 (σε αντικατάσταση του επιτυχημένου προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» που βίαια τερματίστηκε το 2010) δεν έχει προχωρήσει ακόμα.
·        Η περιφερειακή αρχή παρουσίασε προϋπολογισμό με «λογιστικά τρικ» και προχειρότητα. Ενώ οι ΚΑΠ της περιφέρειάς μας έχουν μειωθεί ραγδαία από τα 35 εκ ευρώ το 2010 στα 23 εκ. ευρώ το 2011, η περιφερειακή αρχή (πιθανώς με οδηγία της κυβέρνησης) προσέθεσε στον ίδιο κωδικό 19,5 εκ. ευρώ που στην πραγματικότητα αντιστοιχούν στη μισθοδοσία του προσωπικού.
·        Οι επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων περιορίζονται από τα 17 εκ. ευρώ το 2010 στα 15 εκ. ευρώ το 2011, περιορίζοντας ταυτόχρονα την αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειας.
·        Δεν λειτούργησε η «Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης», παρά τις σαφείς οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, με αποτέλεσμα έναν προϋπολογισμό που αγνοεί τις πραγματικές απαιτήσεις τις τοπικής κοινωνίας.
·        Πληθώρα έργων του παρελθόντος (ακόμα και από το 2004!!!) μεταφέρονται από χρήση σε χρήση και δεσμεύουν πιστώσεις σε βάρος των αναπτυξιακών αναγκών των νησιών μας.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Από το Σεπτέμβριο οι αλλαγές με το Νέο Λύκειο - 30/3/2011 3:46:00 μμ

Από το Σεπτέμβριο οι αλλαγές με το Νέο Λύκειο - 30/3/2011 3:46:00 μμ

in.gr - Λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες διδασκαλίας περιλαμβάνει το Νέο Λύκειο - Ειδήσεις - Ελλάδα

in.gr - Λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες διδασκαλίας περιλαμβάνει το Νέο Λύκειο - Ειδήσεις - Ελλάδα

kathimerini.gr | Οι κατευθύνσεις και τα μαθήματα στο νέο Λύκειο

kathimerini.gr Οι κατευθύνσεις και τα μαθήματα στο νέο Λύκειο

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

in.gr - Ριζικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας - Ειδήσεις - Ελλάδα

Real.gr - Κοινωνία - Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες της ΕΕΑΕ

Real.gr - Κοινωνία - Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες της ΕΕΑΕ

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 26.3.2011







  Πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, η γιορτή του κατηχητικού σχολείου του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι
Μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικος και Σύρου κ. Δωρόθεος.

   Αξίζουν συγχαρητήρια στους κατηχητές και ιδιαίτερα στην πρεσβυτέρα κ. Άννα Περιπάνου Φουρνιστάκη, τα παιδιά του κατηχητικού που συμμετείχαν καθώς και στην παιδική χορωδία της σχολής μουσικής  του Δήμου Πάρου υπό την διεύθυνση της κ. Μαρουλίας Κοντού.  

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        Πάρος, 22 Μαρτίου 2011                            
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ  &
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ                                               




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η



     Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες, συμπολίτες


          Η κατάσταση στο χώρο των δημόσιων υπηρεσιών υγείας των νησιών μας επιδεινώνεται ραγδαία. Παίρνει εκρηκτικές και άκρως επικίνδυνες διαστάσεις. Η υγεία είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε οικονομική κρίση. Μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο.
          Η απαξίωση του Δημάρχου και της Επιτροπής από τον Υπουργό Υγείας και οι υποσχέσεις που δεν λύνουν τα προβλήματα της υγείας εδώ και τώρα, δεν έχουν θέση σήμερα. Απαιτούμε τα αυτονόητα. Πρέπει τώρα να αντιδράσουμε ενωμένα και δυναμικά.
          Οι Δήμαρχοι, τα Δημοτικά Συμβούλια και οι φορείς των δύο νησιών, σας καλούν να δώσετε δυναμικά το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 12.00΄μπροστά στο Κέντρο Υγείας.


Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ


Αθήνα, 22 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

«Μπορεί η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων να αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, όμως αυτό που έμεινε μετά την αποχώρησή του ήταν η απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα του νησιού, καθώς και τα πρωτόγνωρα σε ένταση και έκταση θλιβερά γεγονότα.
Προβλήματα, που έχουν επιδεινωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς της Υγείας, της Ακτοπλοΐας, του Τουρισμού, της Εκπαίδευσης, της Απασχόλησης και της Ανάπτυξης.
Η αδικαιολόγητη και πρωτοφανής μάλιστα παρουσία 11 υπουργών - υφυπουργών της κυβέρνησης που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό, αν μήτι άλλο σηματοδοτούσε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να δοθούν λύσεις.
Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, «άνθρακας ο θησαυρός» !  
Μετακινήθηκε η μισή σχεδόν κυβέρνηση στη Σύρο, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς, αφού ο Πρωθυπουργός επί της ουσίας προσπάθησε να «μηδενίσει το κοντέρ» στις ανεκπλήρωτες μέχρι σήμερα υποσχέσεις και εξαγγελίες του.
Δεν γνωρίζει άραγε ο Πρωθυπουργός, ότι οι πολιτικοί τακτικισμοί και οι ανέξοδες λευκές επιταγές, δεν πείθουν πια κανέναν ;
Αντίθετα, διεγείρουν το κοινό αίσθημα, εξοργίζουν  και προκαλούν κοινωνικές εντάσεις.
Δεν ενημέρωσε κανείς από τη κυβέρνηση τον Πρωθυπουργό, ότι η Σύρος είναι ένα φιλήσυχο και φιλειρηνικό νησί και επομένως δεν χρειαζόταν μια τόσο υπερβολική αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων ;
Το σίγουρο είναι ένα, ότι η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σύρο, θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των πολιτών του νησιού με τα πιο μελανά χρώματα».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΛΘΕ, ΕΙΔΕ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ
ΞΥΛΟ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΥΦΕΣΗ ΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΑ… ΔΩΡΑ
Σύρος, 22 Μαρτίου 2011


Η πολυδιαφημισμένη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στη Σύρο απογοήτευσε τους πάντες. Ο κ. Παπανδρέου ήλθε, είδε, απογοήτευσε και απήλθε. Ξύλο, δακρυγόνα, ακρίβεια, ανεργία, ύφεση τα πρωθυπουργικά δώρα.
Είναι λυπηρό για τους νησιώτες μας να βλέπουν τον Πρωθυπουργό, που επέλεξε πριν ένα (1) περίπου χρόνο το Καστελόριζο - την εσχατιά της περιφέρειας και της χώρας - για να εξαγγείλει την υποδούλωση της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ., να δίνει αυτή τη φορά από την έδρα της περιφέρειας νέες υποσχέσεις που μοιάζουν με ακάλυπτες επιταγές.
Ο κ. Παπανδρέου αφήνει τους νησιώτες μας εκτεθειμένους και απροστάτευτους στα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν.
·        Η υγεία «νοσεί» επικίνδυνα,
·        Η ακρίβεια και η ανεργία καλπάζουν,
·        Η επιχειρηματικότητα περνά δύσκολες ώρες,
·        Το Ναυπηγείο του Νεωρίου και η CAIR της Ρόδου – οι βαριές βιομηχανίες της περιφέρειάς μας – βιώνουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.
·        Οι αναπτυξιακές δράσεις στο Νότιο Αιγαίο έχουν σταματήσει και η παιδεία υποβαθμίζεται καθημερινά.
·        Ο τουρισμός πορεύεται στον αυτόματο πιλότο.
·        Τα αδιέξοδα μεγαλώνουν και οδηγούν το λαό μας στην απόγνωση.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δικιά σας επιθυμία ή πρωτοβουλία των «πραιτοριανών» να αποκλειστεί η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την κομματική φιέστα που επεδίωξαν να στήσουν. Όσο όμως και αν προσπαθούν να σας βάλουν στη «γυάλα» και να κρύψουν τα προβλήματα «κάτω από το χαλί», να ξέρουν ότι δεν θα τα καταφέρουν.
Οι αντιδράσεις και η αντίσταση του λαού μας στην αδιέξοδη και αντιλαϊκή πολιτική σας, είναι το ανάχωμα στην αλαζονική και αδιέξοδη συμπεριφορά σας.
Οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές εξαντλήθηκαν. Η κοινωνία μας «χόρτασε» από λόγια και απογοητεύτηκε από την ανακολουθία των έργων και των διακηρύξεών σας.
Καλούμε την παραπαίουσα κυβέρνηση – όσο ακόμα θα βρίσκεται στην εξουσία – να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της, να σταματήσει την ανούσια επικοινωνιακή και παρελκυστική τακτική και να ακούσει την απεγνωσμένη φωνή του ελληνικού λαού που δεν αντέχει άλλο την ανερμάτιστη πολιτική σας.
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία Κυκλαδικής Ομοσπονδίας προς κ. Πρωθυπουργό




21 Μαρτίου 2011
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 289/11

                                                                                                             
Προς κύριο Πρωθυπουργό
Κοινοποίηση: ΣΕΕΔΔΕ, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, ΜΜΕ

ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας εκφράζουμε την απογοήτευσή μας ως συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί  χιλιάδες επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων στις Κυκλάδες, διότι δεν κληθήκαμε σε καμία από τις συναντήσεις - συσκέψεις σας με εκπροσώπους φορέων των Κυκλάδων, κατά την επίσκεψή σας στη Σύρο σήμερα 21/3/2011. Οι απόψεις των χιλιάδων αυτών επιχειρηματιών φαίνεται δεν ενδιαφέρουν τη κυβέρνηση.
Ο Τουρισμός όμως είναι από τις ελάχιστες ελπίδες της Ελλάδας για έσοδα από το εξωτερικό.
Αν όμως θεωρείτε ότι ο τουριστικός τομέας μπορεί να ξελασπώσει οικονομικά την Ελλάδα με την επικρατούσα κατάσταση, μάλλον πλανάστε. Αν αυτό ίσχυε, θα την είχε ξελασπώσει ήδη.
Αν νομίζετε ότι οι κρατικές υπηρεσίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι κρατικοί λειτουργοί ακόμη και οι κατά καιρούς υπουργοί, μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που εμποδίζουν τη τουριστική ανάπτυξη, μάλλον πλανάστε. Αν αυτό ίσχυε, θα το είχαν ήδη κάνει και η Ελλάδα δεν θα έπεφτε κάθε χρόνο στη παγκόσμια κλίμακα τουριστικών προορισμών.
Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή ότι δεν υπάρχουν προτάσεις από τους τουριστικούς φορείς για τη βελτίωση της κατάστασης, επίσης πλανάστε.
Οι τουριστικοί φορείς είναι παρόντες, εσείς ή οι σύμβουλοί σας όμως φαίνεται ότι προτιμούν να μην τους βλέπουν, ούτε να τους ακούν.



Με τιμή, ο Πρόεδρος Αντώνης Καρατάσος
ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
Πρωτοπαπαδάκη 13, 84100 ΣΥΡΟΣ
τηλ.2281084470, fax.2281085769, email. omospondiaCyclades@gmail.com
www.fede.gr , www.cyclades.in

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΤΟΥ Β'




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ 27ην ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 (ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ) ΘΑ ΤΕΛΕΣΘῌ , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ, ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΤΟΥ Β’.
ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΤΗΝ 11ην π.μ.)  ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟΝ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥ-ΝΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗΝ  ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ.
ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤῌ Ο ΣΕΒΑ-ΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΣ.


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ



ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
    Η Διοικούσα Επιτροπή του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, συνήλθε στα γραφεία της κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Προέδρου της, Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου σήμερα 20 Μαρτίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 6.00μ.μ. ύστερα από την εις Κύριον εκδημίαν,


του ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΕΤ. ΡΟΥΣΣΟΥ
Θεολόγου – τ. Εκπαιδευτικού,
Επιτίμου μέλους της Διοικούσης Επιτροπής του Ι. Π. Προσκυνήματος.


    Στην συνεδρίαση, παρέστησαν όλα τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής. Στην εκτενή εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος, αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μεταστάντος, εξήρε αφ’ ενός μεν την ευσέβεια, το ήθος, την ευγένεια και την επιστημονική κατάρτιση του εκλιπόντος και αφ’ ετέρου, τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσέφερε στο Ιερό Προσκύνημα από της συστάσεώς του και καθ’ όλη την εννεαετή υπηρεσία του, ως τακτικό μέλος και Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του, ως μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Εκκλησιαστικού Μουσείου του, καθώς και ως μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Πάρου.
          Στην συνέχεια, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:
    1) Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Σεβασμιωτάτου Προέδρου και των μελών της Επιτροπής στην οικογένεια του μεταστάντος
2)                       Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες του Ιερού Προσκυνήματος και να   
    κτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες του, κατά την ημέρα της κηδείας του.
3) Να παραστεί αντιπροσωπεία της Διοικούσης Επιτροπής εις την εξόδιον ακολουθίαν.
4) Να αναρτηθεί η φωτογραφία του μεταστάντος στα γραφεία της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος.
5) Να διατεθεί το ποσόν των τριών χιλιάδων (3.000) Ευρώ αντί στεφάνου, στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου.
6) Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα από μέλους της αντιπροσωπείας του Ιερού Προσκυνήματος, κατά την εξόδιον τελετήν.
7) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στο περιοδικό του Ιερού Προσκυνήματος και στον τοπικό και κυκλαδικό Τύπο.


Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Συλληπητήρια Επιστολή για το χαμό του καθηγητή Λεωνίδα Ρούσσου




Επιστημονικό Συνέδριο
Η Εκατονταπυλιανή και η Χριαστιανική Πάρος
Πάρος 15-19 Σεπτεμβρίου 1996



Επιστημονικό Συνέδριο
Ο Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος
Πάρος 29 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 1998




  Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης η Παριανή κοινωνία πληροφορήθηκε
στις 19 Μαρτίου 2011 το χαμό του καταξιωμένου Θεολόγου Λεωνίδα Ρούσσου.
  Η καλλιέργεια του, η αρχοντιά του και η πίστη του σε αρχές και  αξίες χαρακτήρισαν την πορεία και την προσφορά του.
  Μαζί με μια ομάδα άξιων και επιφανών προσωπικοτήτων της Παριανής κοινωνίας, με την βοήθεια του Θεού , την ευλογία και καθοδήγηση του Επισκόπου Αμβροσίου Β’, συνέβαλλε καθοριστικά στην οργάνωση , αναβάθμιση και προβολή του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

 Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες εκφράζω στην οικογένεια του
τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια.

   Αιωνία του η μνήμη!

  Κώστας Ν. Μπιζάς  
Περιφερειακός Σύμβουλος
Νοτίου Αιγαίου 

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συνεδρίαση Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Πάρου






Την Παρασκευή 18.3.2011 παραυρέθηκα στην συνεδρίαση της
Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου, κατόπιν πρέσκλησης
που έλαβα από την Πρόεδρο της Επιτροπής  κ. Χανιώτη Μαρία.

Στην παραπάνω συνεδρίαση παρευρέθηκε κατόπιν προσκλήσεως
και ο Λιμενάρχης Πάρου κ. Κων/νος Γιαλελής.

Στην τοποθέτηση μου , ευχήθηκα καλή επιτυχία στην Πρόεδρο
και τα Μέλη της Τουριστικής Επιτροπής. Τόνισα ότι ο τουρισμός είναι
ο σημαντικότερος πυλώνας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας
και ειδικά για το νησί μας. Ταυτόχρονα έκφρασα την ικανοποίηση μου
για το γεγονός ότι ο κ. Λιμενάρχης δείχνει ενδιαφέρον για τα προβλήματα
που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος (άγρα πελατών στο λιμάνι της Παροικίας,
κυκλοφοριακό, χώρος αναμονής πελατών κ.α)


Κυριακή της Ορθοδοξίας







Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Παροναξίας
κ.κ. Καλίνικου , πραγματοποιήθηκε η θεία Λειτυουργία
την Κυριακή της Ορθοδοξίας (13.03.2011),
στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
-ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
-ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σύρος, 17 Μαρτίου 2011


Ο θεσμός της «Καλλικρατικής» Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης λειτουργεί ήδη για 3 περίπου μήνες και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης, εξακολουθεί να περιφρονεί θεσμούς και νόμους. Ενώ έχει φροντίσει να εξασφαλίσει θέση και γραφεία για τον εαυτό του και τους ημετέρους του στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αδιαφορεί για την υποχρέωσή του να παραχωρήσει γραφείο στις παρατάξεις της περιφερειακής μειοψηφίας, όπως ρητά ορίζει ο Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης), άρθρο 169, παρ. 10
Την ίδια ώρα που υπάρχουν αδιάθετοι χώροι τόσο στα κτίρια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νήσων Αιγαίου ( της οποίας η έδρα είναι στον Πειραιά!!! ), ιδιαίτερα στη Σύρο και στη Ρόδο, ο κ. περιφερειάρχης υπεκφεύγει των άμεσων υποχρεώσεών του.
Φαίνεται ότι η συναίνεση, η συνεργασία και ο σεβασμός των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι έννοιες άγνωστες για την περιφερειακή αρχή. Το απέδειξε στην περίπτωση τού Οργανισμού της Περιφέρειας. Το απέδειξε στην περίπτωση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, όπου μέχρι την ύστατη ώρα η παράταξή μας επεδίωκε τη σύνθεση απόψεων για το καλό της Περιφέρειας, για να αποδειχθεί τελικά πως απευθυνόμασταν σε «ώτα μη ακουόντων»
Απαιτούμε την άμεση διευθέτηση της εκκρεμότητας και την τακτοποίηση των υποχρεώσεων της περιφερειακής αρχής για την εύρυθμη και ισότιμη λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, θυμίζοντάς ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της Περιφέρειας, υπηρετούν τη διαφάνεια και τη δημοκρατία και εκφράζουν το μισό περίπου εκλογικό σώμα των νησιών μας.
Αποκλεισμοί και πολιτικές «Μαυρογιαλούρου» δεν περνούν στο Νότιο Αιγαίο.

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας»
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ



Θέμα: Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση παραχώρησης χώρου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη μειοψηφία και της μη υλοποίησης της ανωτέρω υποχρέωσης από την περιφερειακή αρχή.

Κ. Περιφερειάρχη
Κοιν: Παρατάξεις
Σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωσή σας να παραχωρήσετε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο και γραμματειακή υποστήριξη στις παρατάξεις της μειοψηφίας, σε εφαρμογή της παρ. 10, άρθρο 169 του Ν. 3852/2010.
Μετά την παρέλευση 2,5 μηνών από την εγκατάσταση των περιφερειακών αρχών και λειτουργίας του Καλλικράτη, η παράταξή μας δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλη αναβολή και οι υποσχέσεις και η υποχρέωσή σας πρέπει να γίνει πράξη. Θυμίζουμε ότι η εύρυθμη λειτουργία της περιφέρειας περνά μέσα από τις συνεργασίες περιφερειακής αρχής και παρατάξεων της μειοψηφίας, όπως απαιτούν οι όροι της διαφάνειας και της δημοκρατίας.
Απαιτούμε την άμεση παραχώρηση κατάλληλου χώρου με γραμματειακή υποστήριξη στην έδρα της Περιφέρειας στη Σύρο αλλά και στη Ρόδο.